HomeNieuwsPiab presenteert zuignappen bestaande uit losse modules

Piab presenteert zuignappen bestaande uit losse modules

piab-zuignappen

Onder de naam piGrip presenteert de Zweedse vacuümspecialist Piab zuignappen, die willekeurig uit losse modules op te bouwen zijn. Het zijn speciale handlingproducten die zich wezenlijk onderscheiden van de traditionele zuignappen die vaak slechts voor een beperkt aantal toepassingen geschikt zijn, zo meldt Metaalnieuws.

piab-logoDoor de vele keuzemogelijkheden binnen dit nieuwe piGrip programma zijn ze ter vervanging van alle bestaande zuignappen inzetbaar. Gebruikers worden hiermee volgens importeur Pneutec in Hoofddorp in staat gesteld zelf de ideale combinatie van lip, balg, verbindingsdeel en fitting te selecteren, exact afgestemd op de te hanteren producten en de bedrijfsomstandigheden waarmee men te maken heeft. De praktijk heeft inmiddels geleerd dat hen zo de kans wordt geboden handling- en verplaatsing¬snelheden te verhogen en daarbij bovendien een energiebesparing te bereiken.

Het thans geïntroduceerde piGrip programma omvat diverse losse zuignaplippen, balgen, verbindingsdelen en fittingen, in diameters variërend van 25 mm tot 77 mm. Naast de gasdraad-uitvoeringen behoren daartoe ook typen met metrische aansluitingen, met binnen- en buitendraad en zelfs met metrisch fijne draad. Terwijl het aantal onderdelen beperkt is gebleven, beschikt men door willekeurige samenstelling over een enorme flexibiliteit en kunnen de zuignappen voor duizenden toepassingen perfect op maat worden gemaakt. Onder meer valt hier te denken aan gebruik bij de meest uiteenlopende verpakkingsmachines, inclusief robotarmen en apparatuur als etiketteermachines en dozenopzetters. Belangrijk is daarbij dat ze niet alleen bij nieuwe, maar ook op reeds bestaande machines en systemen te gebruiken zijn.

Kenmerkend voor het compleet modulaire piGrip programma is de opvallend snelle en effectieve werking. Een en ander is vooral te danken aan de enorme variëteit in zuignaplippen, waardoor in elke situatie alle ruimte wordt geboden voor keuze van de gewenste hard- of zachtheid om van de beste afdichting verzekerd te zijn. Zo zijn er extra flexibele lippen die over een extreem goede afdichtcapaciteit beschikken, onder meer bedoeld voor het werken met poreuze of oneffen materialen. Daarnaast valt er bij moeilijk te hanteren producten ook te kiezen voor bijzondere zachtrubberen zuignaplippen of speciale uitvoeringen die bestemd zijn voor grillige oppervlakken. Dit betekent dat men met de piGrip producten altijd de meest ideale combinatie kan selecteren en dus niet meer gedwongen is tot compromissen met betrekking tot capaciteit of snelheid, zoals dit bij standaard zuignappen vaak het geval is.

Kijk voor meer informatie op www.piab.com.

Bron: Metaalnieuws