HomeMachinesNiet-primair verpakkenPhoenix kiest voor verticaal omsnoeren van pallets met Reisopack

Phoenix kiest voor verticaal omsnoeren van pallets met Reisopack

Phoenix Pallets (onderdeel van Foresco) is een internationale speler in de palletmarkt. Ze zijn fullservice leverancier van houten pallets, reparatie en verpakkingsactiviteiten. Met een historie die teruggaat naar 1891 en dankzij regelmatige overnames van producenten en dienstverleners in de palletsector wisten zij een gestage groei te realiseren met een steeds groter afzetgebied voor hun producten.

Phoenix was op zoek naar een machine die snel stapels nieuwe of gerepareerde pallets kan omsnoeren. Een machine die ingezet kan worden aan het einde van het productieproces, voordat de pallets op de afdeling logistiek aan zouden komen voor transport of opslag. Het doel is om de stapels pallets te omsnoeren zodat ze tijdens transport en opslag stabiel blijven zodat er geen schade ontstaat aan de producten.

Om aan de eisen te voldoen die Phoenix Pallets heeft gesteld aan de omsnoeringsmachine hebben wij in samenwerking met de machinefabriek in Spanje een speciaal ontwikkelde Reisopack 2200 ontworpen. Deze verticale omsnoeringsmachine is inmiddels al weer een aantal jaren op de markt maar wordt ook continue doorontwikkeld.

In het geval van Phoenix Pallets is ervoor gekozen om deze machine te integreren in hun huidige productielijn. Dit vergt minimale aanpassingen aan de machine doordat deze makkelijk op maat te maken is voor de faciliteiten van de klant. De grootste aanpassing was het realiseren van een gat in de muur van de fabricagehal, zodat de Reisopack 2200 tussen de bestaande afvoer banen geplaatst kon worden.

Door de locatie van de strapping head is het mogelijk om stapels pallets van verschillende hoogtes één of meerdere keren te omsnoeren. Daarnaast is het model makkelijk te programmeren dankzij een touchscreen, heeft het een lange levensduur en behoeft het weinig onderhoud. Al deze voordelen maken de Reisopack 2200 de ideale omsnoeringsmachine om te integreren in een nieuwe of bestaande productielijn. Iets wat Phoenix Pallets dus ook gedaan heeft.

Bent u net als Phoenix Pallets op zoek naar een manier om verticaal te omsnoeren en heeft u interesse in de automatische omsnoeringsmachines van Reisopack? Of zoekt u advies welke machine het beste bij uw (omsnoerings)wensen past? Neem dan contact op met onze specialisten. Wij helpen u graag bij het aanschaffen van de juiste omsnoeringsmachine.

www.reisopack.nl