Pentawards Live trekt tientallen nationaliteiten naar Amsterdam

De eerste editie van Pentawards Live, op woensdag 13 februari 2019 in Amsterdam, trekt meer dan 28 nationaliteiten uit 24 verschillende landen. Bezoekers, sprekers en exposanten uit onder andere Australië, Canada, China, Singapore, Mexico, Brazilië en de Verenigde Staten pakken hun koffers in om naar de hoofdstad van Nederland te reizen voor Pentawards Live. Naast de internationale Pentawards Conference is nu ook het programma bekend voor het Interactive Theatre.

“We zijn ontzettend trots dat Nederland de eer heeft gekregen om deze wereldwijde packaging design show in Amsterdam van start te laten gaan. Deze eerste editie draait om kwaliteit en dialoog. We kijken er enorm naar uit”, zegt Irma de Hoon, Group Event Director van organisator Easyfairs.

Een belangrijk onderdeel van Pentawards Live is de Pentawards Conference dat uitsluitend te bezoeken is met een Pentawards Conference Pass. Dit exclusieve conferentieprogramma bestaat uit sessies van internationale topsprekers. ‘Wat zijn de kansen en uitdagingen op het gebied van packaging design’, is daarbij de centrale vraag. Internationale packaging design goeroes van merken als PesiCo, Carrefour, Microsoft, Kellogg’s en Diageo (Johnnie Walker) gaan in op het verhaal achter de verpakkingsdesigns van een reeks succesvolle brands.

In de afgelopen periode is hard gewerkt aan het kennisprogramma voor het Interactive Theatre dat nu volledig rond is. Het Interactive Theatre is vrij toegankelijk voor alle bezoekers. Hier worden best practices gedeeld door onder andere vertegenwoordigers van DesignBridge Amsterdam, Endangered Species, VBAT Group, PROUDdesign en tijdens een paneldiscussie begeleidt door UPM Raflatac. Het volledige programma van zowel de Pentawards Conference als het Interactive Theatre inclusief tijden, sprekers en onderwerpen is te vinden op de website van Pentawards Live.

Tijdens Pentawards Live vinden interacties plaats tussen design agencies en verpakkingsexperts met brand owners, designers en verpakkingsprofessionals. Naast de Pentawards Conference en het Interactive Theatre is er ook een Innovation Expo waar design bureaus, specialisten in materiaalsoorten, technologische vernieuwers en andere spraakmakers in verpakkingen vertegenwoordigd zijn. Brand owners, designers en verpakkingsmanagers vinden hier nieuwe oplossingen voor hun verpakkingsdesign. Bovendien is er een tentoonstelling van winnende verpakkingsdesigns (Pentawards).

Pentawards Live vindt plaats op woensdag 13 februari 2019 in de Passenger Terminal in Amsterdam. Het event is te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur.

www.pentawardslive.nl

Posted by Packaging Innovations Nederland on Thursday, December 20, 2018