HomeNieuwsBedrijven en personenPEFC-certificaat voor Den Doelder Pallets

PEFC-certificaat voor Den Doelder Pallets

dendoelder-logoPalletfabrikant Den Doelder Pallets uit Axel heeft van PEFC, het wereldwijde ‘Programme for the Endorsment of Forest Certification', een Chain of Custody-certificaat ontvangen voor de productie van houten pallets. Het bedrijf mag vanaf nu pallets produceren die voldoen aan het PEFC keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat het product afkomstig is uit duurzaam en ecologisch beheerde bossen.

Wereldwijd zijn ruim 480.000 boseigenaren PEFC gecertificeerd, met 360 miljoen hectare gecertificeerd bos. Het PEFC gecertificeerde hout uit deze bossen kan door gecertificeerde bedrijven, zoals Den Doelder Pallets, verwerkt worden tot een PEFC-product. De pallets van Den Doelder Pallets krijgen alleen een PEFC label als het hout afkomstig is van een PEFC gecertificeerde leverancier. Dit betekent dat de hele keten van verwerkende bedrijven (The Chain of Custidy) gecertificeerd  moet zijn, zodat de klant verzekerd is van de herkomst.

Den Doelder Pallets stimuleert haar leveranciers variërend van bosbeheerders, zagerijen tot tussenhandelaren, om PEFC gecertificeerd te worden. Uiteindelijk wil Den Doelder Pallets dat binnen enkele jaren al haar eindproducten PEFC gecertificeerd zijn. Tot die tijd koopt het bedrijf bij gecertificeerde leveranciers haar grondstoffen in zodat op aanvraag van klanten PEFC-producten geleverd kunnen worden. Overigens worden ook de pallets zonder PEFC-keurmerk geproduceerd met grondstoffen uit ecologisch goed beheerde bossen. Want Den Doelder Pallets hanteert al jaren een milieuverantwoord productieproces en onderschrijft het belang van duurzaam bosbeheer. De PEFC certificering is een extra bewijs voor haar klanten dat het bedrijf belang hecht aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Op dit moment is tien procent van het bos ter wereld gecertificeerd. Het uiteindelijke doel van PEFC is dat alle bossen ter wereld op een goede manier worden beheerd. Belangrijk, want in het afgelopen decennium werd er jaarlijks wereldwijd 13 miljoen hectare bos vernietigd. PEFC certificeert een bos op internationale erkende ISO-normen en sociale, ecologische en economische aspecten. Uniek is de strikte scheiding tussen normering, certificering en accreditatie, zodat de onafhankelijkheid van de organisatie gewaarborgd blijft. Bovendien zijn diverse internationale boscertificeringssystemen aangesloten bij PEFC. De organisatie fungeert nu wereldwijd als overkoepelend orgaan voor boscertificering.

dendoelder-collage

Kijk voor meer informatie op www.dendoelderpallets.eu en/of www.pefcnederland.nl.