HomeNieuwsPeakfresh-verpakking verlengt houdbaarheid ijsbergsla

Peakfresh-verpakking verlengt houdbaarheid ijsbergsla

peakfresh-freeland-klDe nieuwe verpakking van Peakfresh zorgt ervoor dat groente en fruit een stuk langer houdbaar zijn dan normaal. Bijna alle groente- en fruitsoorten kunnen verpakt worden met Peakfresh, in grote zakken of palletbedekkers. Op dit moment is Freeland de enige leverancier in Europa die sla mag aanbieden in de Peakfresh-verpakking, zij hebben hier de exclusieve rechten voor.

peakfresh-logoMet de verpakking van Peakfresh blijft ijsbergsla ruim 40 dagen vers, dit biedt vele mogelijkheden. De Peakfresh-techniek maakt gebruik van mineralen die worden toegevoegd aan de kunststof verpakking. Deze mineralen kunnen zich aanpassen aan het product binnenin de verpakking, dit verhoogt de houdbaarheid met tenminste 100 procent. Freeland is ervan overtuigd dat deze innovatieve verpakkingswijze een grote revolutie teweeg kan brengen, vooral voor wat betreft de export naar verre landen, zoals de Canarische Eilanden en Dubai. De langere houdbaarheid maakt het mogelijk om de sla op een minder dure wijze te vervoeren, bijvoorbeeld over de zee. Dit zorgt voor een aanzienlijke kostenreductie en is tegelijkertijd milieuvriendelijk.

Binnenkort zullen ook de supermarkten van de voordelen van Peakfresh kunnen profiteren. Normaal zijn supermarkten genoodzaakt om 20 procent van de producten weg te gooien omdat deze niet langer vers zijn. Met Peakfresh zal de sla langer dan een maand vers blijven.

peakfresh-freeland

Kijk voor meer informatie op www.freeland.nl of klik hier voor een rapport met alle resultaten van het onderzoek dat uitgevoerd is door Peakfresh en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden.

Bron: Nieuwsbrief Freeland/AGF.nl