HomeNieuwsBedrijven en personenPauwels is klaar voor heropstart van markt voor foodservice

Pauwels is klaar voor heropstart van markt voor foodservice

Met een jaarlijkse productie van zo’n 100 miljoen kilogram aan koude sauzen in België behoort Pauwels Sauzen tot de grootste sauzenfabrikanten in Europa. Een passie voor lekkere sauzen, een innovatieve aanpak, een flexibele aanpak naar de klanten toe en een gedreven handelsgeest van enkele ondernemende families zijn daarvoor de belangrijkste ingrediënten gebleken.

Aankoopmanager Eric van Gestel van Pauwels Sauzen heeft er enkele bewogen weken opzitten. De coronacrisis zorgt in de hele markt namelijk voor onverwachte schommelingen. Daardoor moet er op onze aankoopafdeling meer dan ooit goed ingeschat worden welke volumes van grondstoffen er nodig zijn op korte, middellange en lange termijn.

“Wij begonnen de problemen te ondervinden toen de eerste grenzen sloten en de hygiëneregels wereldwijd toegepast werden. Dat zorgde namelijk voor heel wat uitdagingen voor onze leveranciers om grondstoffen en verpakkingen tijdig aan te leveren. Sommige laattijdige leveringen waren dan ook het gevolg van het feit dat, net als wij, ook elke leverancier een beetje moest zoeken hoe men alles op een veilige manier moest produceren en transporteren. Bovendien ontstonden er lange wachttijden aan de grenzen omdat elke vrachtwagen grondig werd gecontroleerd. Ondertussen hebben onze leveranciers zich hierop ingesteld en loopt de aanvoer van onze materialen weer volledig volgens het tijdsschema”, zegt Eric.

www.pauwels-sauces.be