HomeLeveranciersPrimair verpakkenPastaproducent kiest al dertig jaar voor machines van Rovema

Pastaproducent kiest al dertig jaar voor machines van Rovema

Lange en korte pastaproducten zijn over de hele wereld populair. Ze zijn waarschijnlijk onafhankelijk van elkaar uitgevonden in China en het Middellandse Zeegebied. Een 4000 jaar oude pastapot die in 2005 in China werd gevonden, geeft de Aziaten echter de eer om de eerste ‘pasta-uitvinders' te zijn.

Tegenwoordig associëren we pasta vooral met Italië. Er zijn bijna 600 soorten pasta in de wereld, waarvan er 200 alleen al uit Italië komen. De traditionele mediterrane keuken begon zijn triomftocht in Europa in de jaren zestig van de vorige eeuw.

Myllyn Paras is een traditioneel Fins bedrijf dat meel, vlokken, granen en pasta produceert, op de markt brengt en distribueert, evenals diepvriesdeeg en bakkerijproducten. Het bedrijf werd opgericht in 1928 en heeft ongeveer 110 mensen in dienst.

De twee fabrieken van de groep zijn gevestigd in de stad Hyvinkää, 50 kilometer van Helsinki. In Finland is Myllyn Paras een van de bekendste voedingsmerken en marktleider voor pasta. De groep bedient de Finse markt en exporteert haar producten ook internationaal. Al sinds 1989 verpakt Myllyn Paras haar producten met verpakkingsmachines van Rovema.

Lees verder