HomeNieuwsVerpakkingenPartnership DS Smith en Sebert optimaliseert ontwikkeling verpakkingen

Partnership DS Smith en Sebert optimaliseert ontwikkeling verpakkingen

De combinatie van de kennis van verpakkingsontwerp, kartontesten en productie van DS Smith en de kennis van transportsimulaties van Sebert optimaliseert de kwaliteit en het ontwerp van heavy duty verpakkingen. Hierdoor kunnen klanten tijd en kosten besparen.

“Wij signaleren bij onze exporterende en industriële klanten een groeiende wens om verpakkingen te testen voordat deze in de praktijk gebruikt worden”, vertelt Ed Bosmans, Salesmanager Heavy Duty van verpakkingsgigant DS Smith. “Een groot deel van deze organisaties is actief in de machinebouw, chemie en automotive sector. Zij vervoeren niet alleen bovengemiddeld kostbare goederen, maar vervoeren deze ook over langere afstanden over de weg of via containertransport. Deze omstandigheden vragen om grondig geteste verpakkingsmaterialen. Aan deze vraag komen wij in ons partnership met Sebert Trillingstechniek tegemoet.”

Sebert Trillingstechniek specialiseert zich zowel in ISO 17025 geaccrediteerde als door het Amerikaanse FDA vereiste mechanische testen, waaronder transportsimulaties waarbij (heavy duty) verpakkingen worden blootgesteld aan schokken, vallen, botsingen, remmingen en trillingen. Op deze wijze simuleert de test praktijksituaties, zoals een vrachtwagen die zich een weg baant door scherpe bochten, over hoge drempels, slechte wegdekken of plotseling tot stilstand komt. Door de expertise uit deze simulaties al vóór de werkelijke simulatietest toe te passen in het ontwerp- en productieproces van heavy duty verpakkingen, stroomlijnen DS Smith en Sebert Trillingstechniek gezamenlijk het gehele testproces.

Michel Magendans, directeur van Sebert Trillingstechniek licht toe: “Wij minimaliseren al vanaf het verpakkingsontwerp de kans dat de verpakking de simulatie niet overleeft, waarmee wij de kosten van nieuwe verpakkingen en de kosten van een nieuwe simulatietest voorkomen. Bovendien besparen onze klanten hiermee ook de vaak onmisbare tijd die een nieuwe simulatietest zou kosten. Hierdoor kunnen de goederen zo snel mogelijk naar hun bestemming worden verscheept.”

In het partnership werkt Sebert Trillingstechniek samen met het West-Europese centrum voor industriële verpakkingen van DS Smith, gevestigd in Tilburg. Deze locatie is gespecialiseerd in de productie van XXL Heavy Duty verpakkingen, zoals palletdozen, octabins, exportdozen en bulkcontainers voor het transporteren van vloeistoffen, gemaakt van zwaar dubbel golfkarton of triple golfkarton. Daarnaast beschikt de locatie over een geavanceerd PackRight Centre, gefocust op innovatie, technische expertise en samenwerking tussen DS Smith en haar klanten om tot doelgerichte oplossingen te komen voor de complete supply cycle.

www.dssmith-packaging.nl