HomeMachinesAandrijven en besturenPaperplast-lamineermachines voor verpakkingsindustrie bij Machinehandel P. van Keulen

Paperplast-lamineermachines voor verpakkingsindustrie bij Machinehandel P. van Keulen

vankeulenmachines-paperplast-1

Machinehandel P. van Keulen uit Eindhoven levert machines ten behoeve van onder andere de grafische afwerking en de verpakkingsindustrie. Zo is het familiebedrijf al meer dan dertig jaar actief op het gebied van lamineermachines. Een goede twee jaar geleden werden de exclusieve verkooprechten voor de Benelux voor de lamineermachines van het Italiaanse Paperplast verworven. “We hebben veel ervaring op het gebied van lamineermachines en die van Paperplast zijn tegenwoordig werkelijk het neusje van de zalm. Niet voor niets heeft Paperplast wereldwijd al meer dan duizend lamineermachines geplaatst”, aldus Hansjörg Sandmeier van Machinehandel P. van Keulen.

Lamineermachines worden van oudsher met name ingezet in de grafische industrie, maar de afgelopen jaren wordt er ook in de verpakkingsindustrie steeds vaker gebruik van gemaakt. “Lamineermachines zijn zeer breed toepasbaar. Zo kunnen de machines van Paperplast worden gebruikt voor het met minder handelingen aanbrengen van een kijkvenster in een verpakking of voor het aanbrengen van een laagje zilverfolie voor een sublieme uitstraling van de verpakking”, zo somt Hansjörg Sandmeier een aantal van de vele mogelijkheden van de lamineermachines van Paperplast op.

paperplastHet assortiment lamineermachines van Paperplast valt onder te verdelen in diverse series, namelijk de WD, de WD2, Solventless machines  en de DRY. De machines uit de WD en de WD2-serie kunnen gebruik maken van zowel water als thermo, terwijl op de machines uit de DRY-serie enkel thermo kan worden verwerkt. “De wensen van de klanten staan bovenaan. Samen met de klant bespreken we de mogelijkheden om te komen tot de juiste keuze en het perfecte eindresultaat”, aldus Hansjörg Sandmeier.

DRY

vankeulenmachines-paperplast-dry80

De lamineermachines uit de DRY-serie, welke gebruik maken van thermo, kunnen worden gezien als de respectvolle instapmodellen van Paperplast. “Deze machines zijn zeer gebruiksvriendelijk, erg flexibel en al binnen tien minuten operationeel”, zo stelt Hansjörg Sandmeier. Deze serie van Paperplast bestaat uit de machines DRY 40, DRY 50, DRY 60, DRY 70, DRY 80 en DRY 100, waarbij het getal telkens staat voor het aantal meter kant-en-klare folie dat de machine per minuut kan verwerken. Somige lijnen bestaan uit meerdere componenten, welke stuk voor stuk vervangen kunnen worden voor meer snelheid en mogelijkheden, waaronder dubbelzijdig lamineren in een doorgang.

vankeulenmachines-paperplast-dry50

WD en WD2

Voor de veeleisende gebruiker biedt Machinehandel P. van Keulen ook lamineermachines uit de WD en WD2-serie van Paperplast. Deze zijn een stuk complexer dan de machines uit de DRY-serie, maar bieden ook meer mogelijkheden. “De machines uit de WD2-serie hebben een snelheid van tussen de 80 en 100 meter per minuut en voor wie een nog hogere snelheid wenst, is er ook nog de WD2 EVO. De WD2-serie is vooral geschikt voor bedrijven die op de juiste wijze weten om te gaan met papier en lijm”, aldus Hansjörg Sandmeier.

De machines uit de WD2-serie zijn ondermeer geschikt voor het aanbrengen van een kijkvenster in een verpakking of voor het aanbrengen van een laagje zilverfolie op een verpakking. “Maar deze lamineermachines bieden veel meer mogelijkheden en deze worden ook steeds vaker benut”, zo vertelt Hansjörg Sandmeier.

Voor iedere toepassing kan Machinehandel P. van Keulen dus de juiste lamineermachine leveren. Bovendien beschikt het bedrijf over een eigen technische dienst voor het verlenen van service en het oplossen van technische problemen.

vankeulenmachines-paperplast-wd2

Machinehandel P. van Keulen

vankeulenmachines-logoNaast Paperplast vertegenwoordigt Machinehandel P. van Keulen, waarvan de historie teruggaat tot 1946, ook het Zweedse Lamina System, Blumer AG en Stamfag uit Zwitserland, Rabolini uit Italië en het Duitse Bickers. “We leveren onder andere XY lijmtafels van Bickers voor kartonnageactiviteiten en daarnaast omvat ons assortiment ook de stansmachines van Rabolini, Blumer AG en bijbehorende messen van Stamfag en/of ECO Die’s”, aldus Hansjörg Sandmeier.

Kartonnage , display’s en verpakking

  • Lamina System AB (Zweden): modulair systeem van half-, en volautomatische cacheersystemen, vouwplakmachines
  • Rabolini srl. (Italië): stansdegels ook uitbreidbaar met autom. in-, en uitleg, geïntegreerde uitbreekunit, foliepersen, etc.
  • Bickers GmbH (Duitsland): XY-lijmtafels, lijmplotters in diverse uitvoeringen

Contour stansen, snijden, bundelen, etc.

  • Blumer AG (Zwitserland): modulair productiesystemen t.b.v. papier-, karton en kunststof producten zoals etiketten, steeketiketten, In-Mould labels, pasjes, etc., zowel gestanst als ook gesneden
  • Stamfag / ECO (Zwitserland): stansmessen t.b.v. Blumer, Busch, PMC, Lombardi, Corona, AMC, Polar, etc., stansmachines, ook t.b.v. tegendruksystemen, slijpservice voor alle stansmessen

Voor meer informatie:
Hansjörg Sandmeier
Machinehandel P. van Keulen B.V.
Olympialaan 16A
5652 CC Eindhoven
T (040) 252 38 98
F (040) 251 01 47
sandmeier@vankeulenmachines.com