HomeDossiersDesignPaperFoam ontwikkelt duurzame eierverpakking voor Kipster

PaperFoam ontwikkelt duurzame eierverpakking voor Kipster

Kipster is naar eigen zeggen ’s werelds eerste CO2-neutrale kippenboerderij. Op de boerderij wordt elektriciteit opgewekt met meer dan 1.000 zonnepanelen en zijn er speciale luchtfilters geïnstalleerd die geen milieuvervuiling veroorzaken. Met de hoogste normen op het gebied van dierenwelzijn, is dit volgens bijvoorbeeld The Guardian, Animal Awake en de Nederlandse televisie de boerderij van de toekomst.

De kippen van Kipster leggen 24.000 eieren per dag. Vanzelfsprekend wilde Kipster een eierdoosje dat aan zou sluiten op haar duurzaamheidsdoeleinden. Het bedrijf vond hiervoor haar partner in PaperFoam, een leverancier van duurzame verpakkingsmaterialen. PaperFoam nam haar RedFroq-verpakkingen als uitgangspunt voor Kipster. Deze eierverpakkingen zijn gemaakt van aardappelzetmeel, cellulosevezels en water. Na gebruik mogen de verpakkingen bij het GFT-afval, op de composthoop of bij het oud papier.

Voor Kipster heeft PaperFoam haar grenzen verlegd en is gekomen met een aangepaste kleur en ontwerp van de RedFroq-verpakkingen. De ontwikkelde verpakkingen voor Kipster kennen twee bijzondere innovaties, namelijk een geheel geïntegreerde papierscharnier en een reliëfdruk. De nieuwe verpakkingen zijn vanaf november 2017 exclusief te koop bij Lidl Supermarkten.

Kijk voor meer informatie op www.paperfoam.com.