HomeNieuwsMachinesPanhuijsen toont machines voor eenvoudig en snel sluiten van dozen

Panhuijsen toont machines voor eenvoudig en snel sluiten van dozen

Panhuijsen, leverancier van verpakkingsmaterialen en -machines, presenteert een serie machines voor het gemakkelijk sluiten van dozen. Het bedrijf heeft verschillende dozensluitmachines in haar assortiment. Allen bieden als voordeel dat dozen eenvoudig gesloten kunnen worden met een hoge doorvoersnelheid.

De EXC-1055DR is een dozensluiter voorzien van twee sluitkoppen, geschikt voor het sluiten van dozen van wisselende formaten. De dozen dienen met gevouwen bovenkleppen ingevoerd te worden, waarna de machine zich instelt op het formaat van de doos en deze zowel aan onder- als bovenzijde sluit. Aansturing gebeurt middels PLC. De EXC-1055DR onthoudt de afmeting van de laatst gesloten doos zodat bij een serie van dezelfde afmeting dozen de machine zich niet opnieuw hoeft in te stellen. Indien een serie kleinere dozen verwerkt dient te worden, kan de vrije slag van de machine verkleind worden waarmee de snelheid wordt vergroot.

De EXC-103SD is een dozensluiter die tevens voorzien is van twee sluitkoppen, geschikt voor het sluiten van grote series dozen van eenzelfde formaat. De dozen dienen met gevouwen bovenkleppen ingevoerd te worden waarna de dozensluitmachine de onder- en bovenzijde van de doos gelijktijdig sluit. Dit type is geschikt wanneer er smallere dozen worden gebruikt. De EXC-103TB is juist voor hogere dozen weer gemakkelijk.

Tevens levert Panhuijsen de EXC-103DT. Deze dozensluitmachine kan dozen tot een hoogte van wel 700 mm verwerken. De EXC-103SDBL kan daarentegen extreem lage dozen met een minimale hoogte van 77 mm verwerken.

Kijk voor meer informatie op www.panhuijsen.nl.