HomeNieuws"Palletindustrie aan vooravond serieuze veranderingen"

“Palletindustrie aan vooravond serieuze veranderingen”

wilar-hogenkamp-kl“De palletindustrie staat aan de vooravond van serieuze veranderingen. Palletfabrikanten zullen nog meer op zoek moeten naar toegevoegde waarde die ze kunnen bieden op het gebied van service, logistiek en duurzaamheid”, vindt Wilar Hogenkamp, de drijvende kracht achter 2Pal Palletconsult en tevens initiatiefnemer van Palletmatch, een website voor het online in- en verkopen van pallets.

Als voorbeelden noemt Hogenkamp, die tientallen jaren ervaring heeft in directiefuncties bij zowel palletproductie- als palletverhuurbedrijven, waaronder Chep, PKF en de Faber Halbertsma Groep, pool- en assetmanagementsystemen, reverse logistics, RFID en internet als platform voor in- en verkoop.

De grootste bedreiging is volgens Hogenkamp het gebrek aan innoverend vermogen in de traditionele palletindustrie als het gaat om alternatieve ladingdragers. “Tot mijn spijt is er geen sprake van een palletindustrie, die hierin gezamenlijk optrekt. Ik mis broodnodige initiatieven, waarin de sector in zijn geheel geld bij elkaar legt voor bijvoorbeeld  een eigen Pallet Innovatie Centrum. Dat is een manier om proactief met de markt en alle ontwikkelingen bezig zijn”, aldus Hogenkamp. Ondertussen werken kunststof- en papierfabrikanten wél hard aan innovaties.

Klik hier om meer te lezen over Palletmatch of kijk voor meer informatie op www.2pal.eu of www.palletmatch.com.

Bron: Logistiek.nl