HomeNieuwsPaletco zet kartonpalletten in logistieke markt

Paletco zet kartonpalletten in logistieke markt

paletco

Paletco uit Herentals is één van de grotere pallettenbouwers uit Vlaanderen. Het dynamisch bedrijf introduceert tijdens de Easy Fairs Empack beurs volgende week in Brussel een innovatie op de Belgische markt: de kartonpallet. De kartonpallet, een pallet gemaakt van karton, is voor bedrijven kostenbesparend op het vlak van transport en kadert perfect binnen duurzaam ondernemen. De kartonpallet is volledig opgebouwd zoals een klassiek houten pallet, maar dan uiteraard in karton.

Hij is opvallend licht en toch uiterst sterk met tot 1000 kg dynamische belasting en tot 6000 kg statische belasting en is geschikt voor transport over conveyors en stapeling in palletstellingen. De pallet is leverbaar in alle gangbare maten.

Recycleerbaar

“Belangrijk om weten is dat de kartonpallet volledig recycleerbaar is”, beklemtoont Frank Boels, zaakvoerder van Paletco. “Bovendien weegt de pallet een pak minder dan de houten variant. Minder gewicht betekent uiteraard een kostenbesparing op transport. Op die manier kan een keuze voor de kartonpallet bedrijven ook veel opbrengen in het kader van een efficiënt duurzaamheidsbeleid. Daarenboven zijn hittebehandeling of fumingatie volgens ISPM-15 norm niet langer nodig”

De Easy Fairs Empack beurs

“De Easy Fairs Empack beurs die op 7 en 8 oktober plaatsvindt in de Expo te Brussel is ideaal om de kartonpallet aan het bedrijfsleven en grote publiek voor te stellen”, stelt Boels. Tijdens deze beurs komen professionals verpakkingstrends en –oplossingen ontdekken. Op de Transport & Logisticsbeurs einde oktober in de Expo Antwerpen zal Paletco ook aanwezig zijn.

Voor de productie van de kartonpalletten werkt Paletco samen met WGP uit Grobbendonk.

Kijk voor meer informatie op www.paletco.be