HomeDossiersDesignPacombi ontwikkelt verpakkingen voor verzending van bloemen en planten

Pacombi ontwikkelt verpakkingen voor verzending van bloemen en planten

SendProof Packaging introduceerde onlangs in samenwerking met Pacombi Horti en PostNL een nieuwe lijn verzendverpakkingen voor bloemen en planten. De verzendverpakkingen garanderen een optimale bescherming tijdens transport, dankzij een slim en innovatief design. Het speciale Horti-assortiment bestaat op dit moment uit drie varianten plantendozen en een bloemendoos en zal de komende tijd verder worden uitgebreid.

De online verkoop van bloemen en planten stijgt en daarmee ook de vraag naar slimme verpakkingsoplossingen. Kwetsbare bloemen en planten stellen hoge eisen aan de verzendverpakking. De producten moeten in uitstekende conditie worden afgeleverd. Daarnaast wordt de beleving bij de ontvanger steeds belangrijker. De nieuwe bloemen- en plantenverzenddozen vallen onder het kwaliteitslabel SendProof Packaging.

Flexibele plantendoos

De plantendoos is geschikt voor het verzenden van circa 90 procent van alle soorten kamerplanten, dankzij een slim en flexibel design. De plantendoos is verkrijgbaar in drie hoogtematen, namelijk 40 cm, 80 cm en 130 cm met een standaardbodemmaat van 33 x 30 cm (buitenwerks). Er zijn drie verschillende interieurs beschikbaar, elk passend en uitwisselbaar op de drie formaten dozen. De dozen zijn gemaakt van ongebleekt kraft FSC papier/karton en voorzien van een neutrale opdruk. Op dit moment wordt reeds gewerkt aan een vierde variant, speciaal voor het verzenden van, onder andere, de Phalaenopsis inclusief ompot.

Bloemendoos

Voor bloemen is een vergelijkbare oplossing beschikbaar. Extra is hier het ‘deurtje' in de verpakking, dat de doos een luxe cadeau-uitstraling geeft. De bloemendoos heeft een standaardhoogte van 80 cm en een bodemformaat van 30 x 15 cm (buitenwerks). Ook deze lijn wordt binnenkort uitgebreid met meer varianten.

Bedrukte bloemen- en plantenverzenddozen

De verzendverpakkingen kunnen bovendien volledig op maat worden gemaakt en bedrukt. Met een eigen bedrukking vergroot de gebruiker de naamsbekendheid van de webshop. Daarnaast draagt een mooie verzendverpakking bij aan de ultieme uitpakbeleving. De gebruiker profiteert bovendien van een extra voordelig tarief. Gespecialiseerd in sierteeltverpakkingen zijn namelijk verschillende stansmessen tot de beschikking, waardoor stanskosten vervallen.

Kijk voor meer informatie op www.pacombigroup.com.