HomeNieuwsPacombi Group lanceert kunststof beker met dubbele wand

Pacombi Group lanceert kunststof beker met dubbele wand

Pacombi Group heeft de ThermoTwin gelanceerd, naar eigen zeggen de eerste dubbelwandige kunststofbeker op de markt met een innovatief ‘see-through’ design. Volgens het bedrijf garandeert de dubbele wand van de ThermoTwin een optimale isolatie en een minimale smaak- en temperatuuroverdracht van zowel warme als koude dranken. De bekers zijn gemaakt van 100 procent recyclebaar PP en worden CO2-neutraal geproduceerd op basis van zonne- en windenergie.

“Terwijl de markt voor vloeibare consumptie volop in beweging is, blijft de vernieuwing op het gebied van disposable drinkbekers achter”, stelt Patrick Zevenbergen, Marketing Manager bij Pacombi Group. “Er ontstaan steeds meer nieuwe, verrassende concepten en vooral (verse) thee is in opkomst. Sinds jaar en dag zijn kartonnen drinkbekers de standaard. ThermoTwin doorbreekt deze traditie.”

Voor het design van de nieuwe drinkbekers hebben de makers zich laten leiden door een aantal actuele (consumenten)trends. Dorine Koopmans, productmanager Depa, licht toe: “Consumenten worden kritischer en zijn steeds bewuster bezig met voeding. Transparantie is vandaag de dag een belangrijke verkoopstimulans. Met ThermoTwin komt de foodondernemer letterlijk aan deze consumententrend tegemoet. Daarnaast is het bewezen dat een mooie presentatie de smaakbeleving positief beïnvloedt. Hoe mooier de presentatie, hoe aangenamer de smaakbeleving. Met ThermoTwin worden gasten getrakteerd op een dubbele smaaksensatie. Zij proeven niet alleen met hun mond, maar ook met hun ogen.”

Ook vanuit de markt nam de vraag naar transparante bekers toe. “Drankjes zijn steeds vaker een creatie op zich en verdienen het om gezien te worden”, meent Dorine Koopmans. “Neem bijvoorbeeld gelaagde koffiesoorten, thee variaties en soepen. Die komen in een ThermoTwin beker maximaal tot hun recht. Bovendien wordt een opvallende presentatie steeds belangrijker. Zeker in een tijd waarin consumenten alles delen op Social Media is een ‘fotowaardige’ presentatie een must. ThermoTwin komt aan deze eis tegemoet en geeft drankcreaties een opvallend en smaakmakend ‘podium’. Dat is wat klanten graag zien en waarmee ze gezien willen worden.”

Het uiterst sterke kunststofmateriaal is veilig en daarnaast is de beker geschikt voor meermalig gebruik. ThermoTwin is de ideale ‘to-go’ drinkoplossing voor onder andere tankstations, lunchrooms, ijssalons, en thee- en koffiebars. ThermoTwin wordt verhandeld onder het merk Depa. De bekers zijn verkrijgbaar als complete set, inclusief deksels, rietjes en lepels. De officiële lancering van het nieuwe disposableconcept vindt plaats tijdens de Horecava 2018. Vanaf dat moment zullen de drinkbekers verkrijgbaar zijn in de webshop en bij de verschillende dochterbedrijven.

Kijk voor meer informatie op www.paardekooper.nl.