HomeMachinesAandrijven en besturenPackAid toont noviteiten van Endoline op Interpack

PackAid toont noviteiten van Endoline op Interpack

packaid-logoEndoline Machinery, dat in Nederland wordt vertegenwoordigd door PackAid, introduceert op Interpack een compleet nieuw gamma aan eindverpakkingsinstallaties waarbij robot pick and place systemen worden geïntegreerd. Het is een showcase van het samenwerkingsverband dat Endoline recent heeft gesloten met ABB Limited – één van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van industriële robots.

De ABB robot vormt een onderdeel van Endoline’s nieuwe verpakkingsmodule dat wordt geïntegreerd in een compleet nieuw eindverpakkingsysteem van Endoline. Een transportsysteem zorgt voor de uitvoer van de dozenopzetmachine naar de dozensluitmachine. Het type Endoline machines dat hiervoor ingezet wordt is volledig afhankelijk van de specifieke eisen en wensen van de opdrachtgever en van het product dat in kartonnen dozen verpakt moet worden.

packaid-endoline-221-doosopzetmachine

Het besluit om standaard robots toe te gaan passen komt voort uit een verbazingwekkende stijging van maar liefst 300 % in de vraag naar industriële robots binnen de Engelse voedingsmiddelen- en frisdrankenindustrie over de laatste drie jaar en de verwachting is dat deze stijging nog wel enige tijd zal aanhouden. De export van Endoline machines is mede hierdoor het laatste jaar met circa 30 procent gestegen.

Op de komende Interpack beurs zal Endoline een nieuwe lijn presenteren waar een ABB IRB1600 robot ingezet is – maximum productie op minder vloeroppervlak. Bel even met PackAid in Zwolle (telefoon: 038 386 13 40) indien u van plan bent om Interpack te gaan bezoeken en de Endoline machines te gaan bekijken. Gerard Adema maakt graag ruimte vrij in zijn agenda om u alle wetenswaardigheden over de Endoline machines en hun toepassingen te vertellen tijdens uw bezoek aan de beurs. U kunt Gerard tijdens de beurs ook mobiel bellen op +31 (0)6 33 652 138.

packaid-endoline-402-dozensluitmachine

Interpack 2011 – Hal 5 – Stand F04-5

Kijk voor meer informatie op www.packaid.nl of klik hier voor het YouTube-kanaal van PackAid.