HomeNieuwsBeurzen en evenementenPackaging Innovations organiseert unieke en interactieve 'crowdstorm'

Packaging Innovations organiseert unieke en interactieve ‘crowdstorm’

Packaging Innovations pakt op creatieve wijze uit dit jaar. De organisatie organiseert op 18 en 19 november 2020 een unieke setting om tijdens een ‘crowdstorm’ live met bezoekers verpakkingsproblemen op te lossen. Ze wordt hierbij inhoudelijk ondersteund door FLEX/design uit Delft, een expert op het gebied van creativiteitssessies en verpakkingsinnovatie. Creativiteit staat tijdens Packaging Innovations hoog in het vaandel en hiermee wil de organisatie inspelen op de vraag vanuit bezoekers om op interactieve wijze tot verpakkingsoplossingen te komen. Volledig passend in het thema van 2020 ‘Welcome to our lab’ vinden de ‘crowdstorm’-sessies plaats in het zogeheten Co-creation Lab.

Verpakkingen zijn vaak primair ontstaan vanuit noodzaak of praktische overwegingen, maar natuurlijk is een verpakking tegenwoordig veel meer dan alleen de beschermer van een product. Het is een logistieke unit, een bewaardoos of misschien een dispenser; een merkdrager, een silent salesman of zelfs een unpack experience. En uiteindelijk ook vaak een afvalproduct. Om tot een innovatieve verpakkingsoplossing te komen speelt creativiteit altijd een grote rol. De organisatie bedacht daarom een format om 2 dagen lang live in te spelen op de verpakkingsproblemen die bezoekers bezighouden. “Het idee is voortgekomen uit de prettige samenwerking met partner FLEX/design. Ons plan is om voor onze bezoekers in een oogopslag de gehele verpakkingsketen te tonen, om zo integraal nadenken en interactie tussen de schakels te stimuleren. In die omgeving vinden live ‘crowdstorm’-sessies plaats tussen bezoekers en creatieve verpakkingsexperts van bijvoorbeeld Philips en FLEX/design om samen de verpakkingsuitdagingen van deze tijd te lijf te gaan”, zegt Rowdy van den Nieuwenhuizen namens Packaging Innovations.

Marcel Verkaik, creative director bij FLEX/design, vult aan: “Dit vindt plaats op een zichtbare, laagdrempelig toegankelijke plek waarbij – natuurlijk coronaproof – ideeën worden uitgewisseld, verbeterd en gevisualiseerd. De deelnemende bezoeker ontvangt achteraf digitaal een samenvattende one pager van het resultaat met inspirerende gedachtes en schetsen.” Met de tandem die wordt gevormd lijkt Packaging Innovations een innovatieve manier te hebben gevonden om bezoekers op unieke wijze kennis uit de markt met elkaar te laten delen.

De exacte invulling van de timetable voor het Co-creation Lab wordt nog even geheimgehouden. “We willen inspelen op de actualiteiten”, aldus Van den Nieuwenhuizen. “Het ziet ernaar uit dat we zowel food als non-food issues zullen behandelen. Deze twee belangrijke sectoren komen op beide dagen aan bod. De experts van onze partners zullen middels de ‘crowdstorm’, waar bezoekers actief aan deel kunnen nemen, focus aanbrengen op actuele vraagstukken, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid en omnichannel communication”, sluit Van den Nieuwenhuizen af.

Packaging Innovations wordt op 18 en 19 november op georganiseerd in Taets Art and Event Park in Amsterdam. De organisatie liet eerder al weten middels Packaging Innovations een face-to-face ontmoetingsplek te willen creëren die een bijdrage levert aan de commerciële en innovatieve ontwikkeling van de verpakkingsindustrie.

www.packaging-innovations.nl