Op 10, 11 en 12 april keerde Empack terug naar de Jaarbeurs in Utrecht. De zestiende editie van Empack draaide om innoveren, interactie en ontwikkelen en de Jaarbeurs was drie dagen lang de verpakkingsvraagbaak waar duizenden verpakkingsexperts samenkwamen om advies in te winnen en innovaties te ontdekken op het gebied van food, machines, recycling en materiaalkeuzes.

Het team van Pack Online was er natuurlijk ook weer bij voor het maken van een uitgebreide fotoreportage. Afgezien van het bekende geluid dat het natuurlijk altijd drukker mag zijn, gonsde het vooral van de positieve geluiden op de beursvloer. Wel hield de toekomst van Empack de gemoederen van de exposanten bezig. Gaat het wat betreft omvang en ambities Macropak achterna? En blijft de beurs in Utrecht of keert deze vroeg of laat permanent terug naar Den Bosch of verhuist deze uiteindelijk zelfs naar Gorinchem? Het waren vragen die afgelopen week met enige regelmaat rondzongen in de Jaarbeurs in Utrecht.

“Dit is een fantastisch begin voor zowel Empack als Packaging Innovations, echt een vliegende start. Niet alleen neemt de belangstelling toe, ook de sfeervolle setting op beide beurzen nodigt uit tot het aangaan van nieuwe samenwerkingen. Met een ontzettend positief gevoel gaan we de komende twee beursdagen tegemoet”, blikte Irma de Hoon, Group Event Director van Easyfairs, dinsdagavond terug op de eerste beursdag.

Empack vond tegelijkertijd plaats met Packaging Innovations, het marketing- en designevent voor verpakkingen en displays.

Reportage Empack Utrecht 2018