HomeNieuwsBeurzen en evenementenPack Expo International 2012 breekt records

Pack Expo International 2012 breekt records

Ondanks de orkaan Sandy is het bezoekersaantal van de Pack Expo International, die van 28 t/m 31 oktober werd gehouden in Chicago, met 3% gestegen ten opzichte van 2010. Hiermee is deze beurs volgens Pack Expo de grootste verpakkings- en verwerkingsvakbeurs ter wereld van 2012. Er waren 1965 exposanten, een stijging van 7% ten opzichte van 2010.

Het aantal bezoekers dat zich via voorregistratie had aangemeld, is met bijna 10% gestegen, maar Sandy heeft wel enig effect gehad op het uiteindelijke aantal bezoekers. Ondanks de storm trok de beurs 45.300 bezoekers. Een groot deel van de stijging van het aantal bezoekers is te danken aan de groei in het aantal internationale deelnemers (53% meer dan in 2010).

Charles Yuska, directeur en CEO van PMMI, eigenaar en producent van Pack Expo, is positief over het bezoekersaantal: “We hadden verwacht dat het aantal deelnemers onze doelstellingen zou overstijgen, maar veel mensen konden vanwege de storm niet komen. We hadden echter toch de grootste Pack Expo sinds 2006.”

“De toename in het aantal exposanten geeft aan dat met kwalitatief goede zaken doet op Pack Expo”, gaat Charles Yuska verder. “Deze exposanten investeren tijd en geld en ze moeten hiervoor overtuigd zijn van hun return on investment.”

De vooruitzichten voor de Pack Expo van 2013, die in Las Vegas gehouden wordt van 23 t/m 25 september, zijn goed. Tijdens de beurs in Chicago is een groot deel van de beschikbare standruimte al verkocht. “Pack Expo International 2012 was zeker een succes”, zegt Charles Yuska. “De exposanten die ik gesproken heb waren zeer tevreden met het aantal en de kwaliteit van de leads die ze hebben gecreëerd op de beurs. Ik denk dat het ook van belang is dat de exposanten al vooruit planden en hun stand voor de Pack Expo Las Vegas van 2013 reeds hebben gereserveerd”, concludeert Charles Yuska.

Kijk voor meer informatie op www.packexpo.com.