HomeNieuwsBedrijven en personenPaardekooper neemt initiatief in duurzaam verpakken

Paardekooper neemt initiatief in duurzaam verpakken

paardekooper-logo-nieuwVanuit de behoefte naar verduurzaming neemt Paardekooper Group het initiatief in duurzaam verpakken. Hiervoor is een uniek platform ontwikkeld onder de naam Smarter by nature. Het platform gaat 8 september live, maar staat 6 september al in de schijnwerpers van het Tuschinski theater tijdens de Duurzame Dinsdag.

paardekooper-smarter-by-natureOp dinsdag 6 september vindt in het Tuschinski theater de Nederlandse première plaats van de film Silent Snow. Een film van Gouden Kalf winnaar Jan van den Berg over het vernietigende effect van klimaatveranderingen op de Noordpool. Tijdens het programma rondom de première worden diverse ideeën en initiatieven gepresenteerd die bijdragen aan een beter milieu. Staatsecretaris Henk Bleker zal de ideeën in het duurzaamheidskoffertje aannemen en de beste ideeën worden door minister Bijsterveld onderscheiden met het Duurzame Lintje. Een van de duurzame ideeën is het Smarter by nature initiatief van Paardekooper Group en Natuur&Milieu.

In het zoeken naar nieuwe oplossingen voor een minimale belasting van het milieu heeft Paardekooper Group – in samenwerking met Natuur&Milieu – ‘Smarter by nature' ontwikkeld. Een online platform waar vanuit een wetenschappelijke basis bezoekers geïnformeerd worden over de milieu-impact van verpakkingen en disposables. Het wetenschappelijke uitgangspunt maakt het Smarter by nature concept uniek. Het geeft een betrouwbaar inzicht in het CO2e en H2O verbruik gedurende de totale levenscyclus van het product. Via het platform deelt Paardekooper haar expertise rond duurzaam verpakken.

Kijk voor meer informatie op www.smarterbynature.nl (vanaf 8 september).