HomeNieuwsBedrijven en personenPaardekooper bundelt krachten met Halma Packaging en Mecari Plastics

Paardekooper bundelt krachten met Halma Packaging en Mecari Plastics

paardekooper-halma-mecari

Paardekooper Group, één van de grootste aanbieders van verpakkingsmaterialen en disposables in Europa, maakt bekend dat de krachten gebundeld worden met een tweetal bedrijven. Paardekooper Group en Halma Packaging (hoofdkantoor in Wijchen en kantoren in de UK en China) hebben een overeenkomst gesloten, waardoor de activiteiten van Halma Packaging en Paardekooper samengevoegd zullen worden. Tot de klanten van Halma behoren o.a. industriële foodprocessors, supermarkten, luchtvaartmaatschappijen en cateraars. Het kantoor en de logistieke diensten van Halma Packaging zullen fysiek geïntegreerd gaan worden in Beuningen, waar Paardekooper’s dochterbedrijf Depa gevestigd is.

paardekooper-halma-mecari-logoDe huidige eigenaar van Halma Packaging, Maarten Halma, zal leiding gaan geven aan de gecombineerde vestiging in Beuningen en zal tevens deel gaan uitmaken van de hoofddirectie van Paardekooper (Oud-Beijerland). Als gevolg van deze transactie wordt Maarten Halma mede aandeelhouder van Paardekooper Group. Op termijn zal Maarten Halma de rol van CEO van de nieuwe Paardekooper Group overnemen van Jan Paardekooper.

Paardekooper Group neemt daarnaast de activiteiten over van Mecari Plastics uit Werkendam, een belangrijke aanbieder van flexibele kunststof verpakkingen aan de industrie (food en non food) en groothandel. Het kantoor en de logistieke diensten van Mecari Plastics zullen fysiek geïntegreerd gaan worden in Oud-Beijerland. Huidig directeur Hans Wijgers van Mecari Plastics zal leiding gaan geven aan de industriële verkopen van Paardekooper.

Jan Paardekooper, grootaandeelhouder en algemeen directeur van Paardekooper Group, stelt: “De overeenkomsten met Halma Packaging en Mecari Plastics versterken de positie van Paardekooper Group in diverse belangrijke marktsegmenten. Beide zijn succesvolle en innovatieve bedrijven, waardoor wij ons als geheel verder zullen kunnen specialiseren. Het is voor Paardekooper Group een mijlpaal dat de gezamenlijke omzet nu de grens van 100 miljoen Euro doorbreekt. Wij heten beide bedrijven van harte welkom!”

Tenslotte maakt Paardekooper bekend dat Martin van Es (voorheen o.a. algemeen directeur van Gelpa Verpakkingsgroep en managing director van Bunzl – Benelux) per 9 mei a.s. eveneens zal toetreden tot de hoofddirectie van Paardekooper Group om het bedrijf in deze sterke groeifase te ondersteunen.

Kijk voor meer informatie op www.paardekooper.nl, www.halmapackaging.nl en/of www.mecari.nl.