HomeNieuwsBedrijven en personenOvername SCA verhoogt omzet en winst DS Smith met ruim 60%

Overname SCA verhoogt omzet en winst DS Smith met ruim 60%

DS Smith liet onlangs weten dat de omzet en de winst mede door de overname van SCA met ruim 60% zijn gestegen. In de maanden mei tot en met oktober van dit jaar is de omzet met 62% gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2011 en de bruto winst is met 62,5% gestegen naar £ 106,1 miljoen. Deze stijging van de omzet naar £ 1,67 miljard is voor meer dan de helft (£ 324 miljoen) te danken aan de overname van SCA, die afgelopen zomer is afgerond.

Wat betreft de integratie van SCA in het netwerk van DS Smith, blijkt uit de resultaten dat dit proces voorligt op het schema. Verder liet DS Smith weten dat de winstmarges in zowel golfkarton en plastic zijn verhoogd. Wel gaven de resultaten aan dat de papierbedrijven van DS Smith zwaar weer te verduren hebben. In deze sector hebben zowel de prijzen als het volume te lijden onder een zwakke vraag en overcapaciteit.

Chief executive Miles Roberts: “We zijn tevreden met de vooruitgang die we in dit halve jaar hebben geboekt op gebied van strategie, operating en financiën, zeker als je kijkt naar de moeilijke situatie waarin de economie zich bevindt. Ondanks de mindere cijfers in de papiersector geloven we er in dat we goed in staat zijn om via de golfkarton- en plasticsectoren waarde te creëren voor onze investeerders.”

Kijk voor meer informatie op www.dssmith-packaging.com.