HomeNieuwsBedrijven en personenOvername Papierindustrie Adriaan Dekker door OPACKGROUP is een feit

Overname Papierindustrie Adriaan Dekker door OPACKGROUP is een feit

De OPACKGROUP heeft per 3 april de activiteiten van Papierindustrie Adriaan Dekker overgenomen. Het overnamebesluit is officieel bekrachtigd door Vincent Tol (managing director Adriaan Dekker) en Joan Hanegraaf (DGA OPACKGROUP). De activiteiten van de verpakkingsproducent worden verplaatst van het Noord-Hollandse Wormer naar het Overijsselse Rijssen, bij Verpakkingsindustrie Stempher.

Stempher heeft als producent al veel expertise opgebouwd in het maken van papieren verpakkingssoorten. De productielijnen van Adriaan Dekker staan hoog aangeschreven in de verpakkingsmarkt; de fabrikant met BRC-keurmerk maakt al sinds 1850 papieren verpakkingen voor diverse toepassingen.

De productie bij Adriaan Dekker wordt verhuisd, waarna vanuit Stempher het productportfolio van het bedrijf wordt voortgezet richting klanten en potentiële afnemers. Alle bekende producten en halffabricaten van het 173 jaar oude bedrijf zullen dan vanuit de OPACKGROUP weer worden aangeboden.

Het bedrijf Papierindustrie Adriaan Dekker zelf zal na de overdracht ophouden te bestaan. Op de locatie van de papierproducent uit Wormer gaat een transformatie plaatsvinden naar een andere bestemming van het terrein; hier komen in de toekomst nieuwe woningen te staan.

De komst van het verpakkingsprogramma van Adriaan Dekker betekent een stevige uitbreiding van het productportfolio voor de OPACKGROUP. De Noord-Hollandse producent maakte industriële en retail verpakkingen voor food en non-food producten. Het bedrijf was met verschillende papieren verpakkingen actief in sectoren als de foodindustrie, retail, luchtvaart, bouw en automotive.

De OPACKGROUP heeft met tien productielocaties in Nederland een sterke positie in de Nederlandse verpakkingsindustrie. “We kijken met vertrouwen uit naar de implementatie van het verpakkingsprogramma. Zo kunnen we onze klanten nog beter bedienen met een breder scala aan verpakkingsoplossingen”, vertelt Hanegraaf. “We zien veel mogelijkheden. Alleen al bij de papiertak van Stempher brengt het verpakkingsprogramma versterking met zich mee, zowel qua toepassingen als in maatwerkoplossingen voor onze klanten. Uiteraard is dit een kans om onze duurzame visie op verpakkingen ook toe te passen op het nieuwe portfolio van papieren verpakkingen, die we kunnen aanbieden.”

Eigenaren Vincent en Vanessa Tol kijken vol trots naar een bewogen historie van bijna 175 jaar aan geleverd vakwerk: “Na de overname van Adriaan Dekker in 2004 is er veel veranderd binnen het bedrijf. Het portfolio van inpakpapier werd uitgebreid met productie van onder andere industriële verpakkingen, suikerverpakkingen, draagtassen en blokbodemzakken. Productietechnieken als bedrukken, snijden en vouwen van papieren verpakkingsmaterialen in talloze vormen zijn door de jaren heen gerealiseerd.”

“Het benutten van kansen in marktontwikkelingen waarbij de positie van papier een steeds belangrijkere rol heeft ingenomen heeft het bedrijf Adriaan Dekker veel successen gebracht. In de verpakkingswereld is dat niet onopgemerkt gebleven; zo ontstond er interesse vanuit de veel grotere organisatie OPACKGROUP voor integratie van ons portfolio tot een nog completer aanbod in flexibele verpakkingen. Na een aantal goede gesprekken zijn we tot deze stap gekomen. We zijn dan ook trots op de activiteiten die we hebben opgebouwd. We hebben vertrouwen in de toekomst van Adriaan Dekkers' producten, wanneer deze door de OPACKGROUP worden voortgezet.”

www.oerlemanspackaging.nl