HomeNieuwsOriginele flessen van O-I

Originele flessen van O-I

O-I

Uit studies blijkt dat verpakking een doorslaggevende rol speelt bij de aankoop, en daar heeft glasproducent O-I goed op ingespeeld. Ze ontwierp vier nieuwe conceptflessen met een originele vorm. Vierkant, cilindervormig, stapelbaar of een karaffles: dat zijn de vier inventieve vormen van wijnflessen die O-I op de markt brengt. Met de vierkante fles wil de glasproducent een uitdagend concept creëren om tegemoet te komen aan de noden van de ‘behoeftige’ consument.

De stapelbare fles is bestemd voor distributie via trendy bars en restaurants met een select publiek. De drie bollen die de fles vorm geven, staan voor de drie tinten wijn: rosé, rood en wit. Bovendien is dit ontwerp stapelbaar, een pluspunt in de horeca.

De cilinder is een gewaagd concept. Zo is de opening verborgen aan de onderkant van de fles, ‘een geheime plek dat enkel voor ingewijden toegankelijk is’. Dit ontwerp is voorbehouden aan de meest exclusieve wijnen. Ten slotte is er ‘karaffles’, een moderne interpretatie van een klassieke karaf, geschikt om alle soorten wijn in te schenken.

Bron: KnackWeekend.be