HomeNieuwsBeurzen en evenementenOrganisatie ziet oude tijden herleven op Empack in Den Bosch

Organisatie ziet oude tijden herleven op Empack in Den Bosch

De editie van Empack en Logistics & Automation op 8 en 9 september 2021 in Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch is een feit. Een succesvol verlopen editie, laat organisator Easyfairs weten. Rowdy van den Nieuwenhuizen, Head of Marcom en Content bij Easyfairs: “In een woord geweldig. Het is voorbij gevlogen en we kijken met trots terug op weer een fysieke editie sinds lange tijd. Het geluid van draaiende machines en het geroezemoes zullen bij velen als muziek in de oren hebben geklonken. We hebben ontzettend genoten van het enthousiasme en optimisme van zowel bezoekers, partners als exposanten, velen van hen hebben de beursvloer met een grote glimlach verlaten.”

De verpakkingsbeurs vond voor het eerst plaats in het najaar, de symbolische aftrap van het nieuwe beursseizoen van 2021 in Nederland. Normaal gesproken vinden de edities plaats in het voorjaar. Van den Nieuwenhuizen: “Dit jaar waren alle ogen op ons gericht, omdat iedereen razend benieuwd was hoe een van de eerste B2B-vakbeurzen in Nederland zou gaan verlopen. Na zo’n lange pauze is het weer even wennen en aftasten, maar op veel vlakken liep het soms nog beter dan we normaal gewend zijn. Exposanten en bezoekers hadden zich goed voorbereid, daar zijn wij hen zeer dankbaar voor. Al tijdens de beurs en ook na afloop ontvingen we veel enthousiaste en positieve feedback van exposanten. Met name de bezoekerskwaliteit werd vaak genoemd en geroemd. We kijken hiermee terug op een succesvolle, maar bovenal een historische editie.”

Naast een beursvloer met 250+ exposanten, die groots hadden uitgepakt, was er een enorme belangstelling voor de kennissessies in de theaters. Onderwerpen die uitgebreid aan bod kwamen waren de reductie van CO₂, voedselveiligheid en kunststof verpakkingen, ontwikkelingen omtrent de nieuwe SUP-richtlijn en de inzet van hernieuwbare materialen. “Met sprekers van Heineken, Albert Heijn, McDonald’s, Next Level Development, Technische Universiteit Eindhoven en Slimstock waren de theaters op veel momenten tot de laatste stoel bezet, dat is toch fantastisch. Na afloop van de sessies was er ruimte voor interactie en daar werd volop gebruik van gemaakt”, laat Van den Nieuwenhuizen weten.

Beide beursdagen werden voor het eerst afgetrapt met een kickstart in het speciaal ingerichte Back-to-Business terras. Op woensdagochtend 8 september 2021 lanceerde KIDV zijn nieuwste tool: de Sustainable Packaging Compass. Panelleden Cor Waringa (Heineken), Siem Haffmans (Partners for Innovation), Esther Reynders (deSter) en Niels van Marle (KIDV) met moderator Maartje Knaap (KIDV) trokken veel aandacht. De tweede beursdag gingen Joost Lip (Bunzl Nederland), Stijn Bartelink (Mission Reuse van Enviu) en Sanne Westra (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) onder leiding van Arie Hooijmeijer (Paper Innovator) met elkaar in gesprek over Single-Use Packaging(Plastics). Een gesprek waarbij al snel duidelijk werd dat alle tafelgasten helemaal niet tegenover elkaar staan, maar het roerend met elkaar eens zijn: plastic is op zichzelf helemaal niet slecht en de keten moet samenwerken om tot duurzame en circulaire oplossingen te komen.

De belangrijke content die beiden vakbeurzen brachten, samen met de oplossingen die exposanten bieden, maakten een bezoek aan Empack en Logistics & Automation zeer effectief. Van den Nieuwenhuizen: “De beurzen voelde weer als van ouds. Je merkt aan alles en iedereen dat het live ontmoeten gemist is. Ik zeg ‘dit smaakt naar meer’ en we hopen iedereen terug te zien op onze nieuwe locatie, Evenementenhal Gorinchem, op 5, 6 en 7 april in 2022. Uiteraard zijn we er in 2023 weer in Brabanthallen ’s-Hertogenbosch.”

www.empack.nl