HomeNieuwsBeurzen en evenementenOrganisatie verzet event Food Technology naar 13 en 14 april 2022

Organisatie verzet event Food Technology naar 13 en 14 april 2022

Mikrocentrum en EVMI hebben in samenspraak met samenwerkingspartners en de 100 exposanten besloten de vakbeurs Food Technology, welke gepland stond op 1 en 2 december 2021, te verplaatsen naar 13 en 14 april 2022.

De recente ontwikkelingen rondom het coronavirus en de vooruitzichten voor de komende weken, hebben de organisatoren doen besluiten de vakbeurs te verplaatsen naar 2022. “Het creëren van een veilige omgeving waar de voedingsmiddelen- en hightechindustrie elkaar kan ontmoeten, staat voor ons altijd voorop. Ook al mogen vakbeurzen doorgaan van de overheid, vinden wij het gezien de oplopende besmettingen en de toenemend druk in de zorg, nu niet verantwoord om een vakbeurs met een verwachting van meer dan 1.000 bezoekers per dag door te laten gaan”, aldus Timo van Leent, eventmanager Food Technology bij Mikrocentrum. “De recent aangekondigde strengere maatregelen en de prognoses voor de rest van dit jaar maakt dat wij in samenspraak met onze partners en na rondgang bij onze exposanten hebben besloten de vakbeurs te annuleren.”

Roeland Dobbelaer van EVMI: “We merken vanuit de markt een groot enthousiasme voor het concept van Food Technology. Het is een evenement met veel potentie; een dergelijk evenement die Food combineert met technologie is er in de Benelux namelijk nog niet. Als organisator van een nieuwe vakbeurs wil je een mooie, toekomstbestendige eerste editie neerzetten. We vinden het gezien de huidige ontwikkelingen rondom het virus nu niet verantwoord om veel mensen bij elkaar te brengen. Het verplaatsen van Food Technology naar 13 en 14 april is dan ook de enige juiste keuze.”

Mikrocentrum en EVMI gaan door met de voorbereidingen voor de organisatie van de 2022 editie. De locatie blijft de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Gezien de grote belangstelling wordt Food Technology gehouden in hal 3 en 4.

www.food-technology.nl