HomeNieuwsBeurzen en evenementenOrganisatie is tevreden met geslaagde All4Pack Emballage Paris

Organisatie is tevreden met geslaagde All4Pack Emballage Paris

ALL4PACK Emballage Paris, de internationale vakbeurs voor duurzame verpakkingen en intralogistieke oplossingen, sloot op 24 november haar deuren. Na een onderbreking van vier jaar vanwege de gezondheidscrisis werd het evenement, gekenmerkt door een nieuwe positionering, in een informele sfeer gehouden en bewees daarbij de belangrijke rol die het speelt op het gebied van business, innovaties, inhoud en invloed van de spelers in de sector, zowel nationaal als internationaal. Tijdens de vier dagen van de beurs registreerde de 2022 editie een opkomst van bijna 45.000 professionals uit 80 landen en 1100 deelnemende exposanten en merken, waarvan 50% internationaal.

Met de nieuwe positionering, de nieuwe huisstijl, de nieuwe locatie, en de nieuwe content blaast de ALL4PACK Emballage Paris na een afwezigheid van 4 jaar, de beurs een nieuw leven in. De complete sector ontmoette elkaar rond een uniek exposantenaanbod en dito publiek van de belangrijkste spelers, bestaande uit voornamelijk besluitvormers en management.

69% van de bezoekers bestond uit besluitvormers of beïnvloeders in het selectie- en aankoopproces van oplossingen. Alle belangrijke gebruikersmarkten waren vertegenwoordigd: Voeding (27,50%), E-commerce distributie (13%), Multi-industrie (11%), Gezondheid/Farmacie (8%), Industriële goederen (8%), Schoonheid/Hygiëne (5%).

Als trendplatform presenteerde de ALL4PACK Emballage Paris exposanten tijdens de beurs een preview van hun innovaties en nieuwe producten. Ook een must om te mee te maken, bleek de ALL4PACK Innovations Competition, waar meer dan 200 nieuwe producten en innovaties werden gepresenteerd door exposanten. Daarvan werden 6 innovaties tot winnaar uitgeroepen in 5 categorieën: Duurzame en MVO-oplossingen, Design en Ergonomie, Innovatieve technologie, Materiaal van de toekomst en Logistieke Performance.

De ALL4PACK Emballage Paris streeft ernaar alle spelers te inspireren en te steunen om de actuele en toekomstige uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. Om de voorschriften gemakkelijker te ontcijferen, de voortdurende ontwikkelingen meer inzichtelijk te maken en de huidige verwachtingen van de markt in kaart te brengen, heeft ALL4PACK Emballage Paris een Pack Expert Comité opgericht. Dit comité heeft het conferentieprogramma van de vakbeurs op poten gezet.

Het ALL4PACK Conferences gedeelte bood een gevarieerd programma van ongeveer een dertigtal conferenties tijdens de 4 dagen van de beurs, aansluitend op de belangrijkste thema's van de sector met topsprekers die lid zijn van federaties, beroepsverenigingen, vertegenwoordigers van de gebruikersindustrieën, enz.

Emballage Paris bood ook nog andere opvallende highlights en randevenementen aan:

  • In de Objective Zero Impact beurszone werden de initiatieven met een positieve impact onthuld dankzij een uniek hybride evenement bestaande uit een informatiecentrum en een Think Tank. In de nieuwe beursruimte konden deelnemers kennismaken met 14 startups die hun innovatieve oplossingen voor verpakking en onderhoud presenteerden: nieuwe materialen, herbruikbare en connected containers, tools voor robotprogrammering.
  • Op de ALL4PACK Innovations area, het platform waar de 2022 Awards gepresenteerd werden, kon men de innovaties van de aanwezige winnaars bekijken. In de ALL4PACK Innovations ruimte werden ook de winnaars gepresenteerd van andere competities die internationale en Europese trends vertegenwoordigen: L'Oscar de l'Emballage, SIAL Innovations, De Gouden Noot, Emballé 5.0.
  • De speciale bezoekersroutes en de rondleidingen onthulden de innovaties en lieten zien hoe en welke machines en materialen er gebruikt werden.

Ter gelegenheid van de terugkeer van de beurs werd op woensdag 23 november een feestelijke avond georganiseerd waarop meer dan 2.000 exposanten en spelers uit de sector samenkwamen voor een concert.

“Het nieuwe concept van de beurs, waarbij de nieuwe positionering en de nieuwe huisstijl ‘Lead the revolution' centraal staan, heeft exposanten en bezoekers enthousiast gemaakt om deel te nemen. Het resultaat van deze editie is met name te danken aan de goede aansluiting bij de vraagstukken en uitdagingen van de sector. Na de lancering 4 jaar geleden bleek het een geslaagde beslissing en kunnen we de toekomst van de ALL4PACK Emballage Paris voortzetten op stevige fundamenten”, aldus Guillaume Schaeffer, directeur van ALL4PACK Emballage Paris.

Guillaume Schaeffer: “Ik ben met name trots op deze editie omdat veel exposanten en bezoekers hebben aangegeven tevreden te zijn over de kwaliteit van de deelnemers en de levendige sfeer tijdens de beurs. Naast het zakelijke klimaat en de aangeboden content vormden de hiervoor genoemde factoren in de ogen van de beursorganisatie de sleutel tot het succes van de show.”

www.all4pack.com