Home Materialen Verpakkingsmaterialen Opvulmateriaal van Topa biedt zowel duurzaamheid als bescherming

Opvulmateriaal van Topa biedt zowel duurzaamheid als bescherming

Mirka is een wereldleider in technologie voor oppervlakteafwerking en biedt een breed gamma aan baanbrekende schuuroplossingen voor de oppervlakteafwerking en precisie-industrie. Het is een wereldwijd groeiend bedrijf met 18 dochterondernemingen in Europa, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Het hoofdkantoor en de productie zijn gevestigd in Finland. Meer dan 97% van hun producten worden geëxporteerd en verkocht in meer dan 100 landen.

Voor zijn leveringen wou Mirka een verpakking met vulmateriaal dat zowel duurzaamheid als bescherming zou bieden. Een verpakking die dus ecologisch verantwoord is en de juiste stevigheidsgraad garandeert. De verpakkingsdozen werden voorheen gevuld met gewone, standaard luchtzakjes die een bepaalde vorm van bescherming boden maar het duurzaamheidsaspect volledig misten. Omdat de dozen met het opvulmateriaal er nog steeds verzorgd, netjes en klantvriendelijk moesten uitzien, ging Mirka op zoek naar een partner die hen een product kon aanleveren dat hen deze voorwaarden kon garanderen. “We waren op zoek naar een duurzame, maar beschermende oplossing voor het opvullen van lege ruimtes in onze verzenddozen. Topa begreep meteen waar we naar op zoek waren”, aldus Richard Tattum, Site Manager EDC bij Mirka Belgium Logistics.

Mirka streefde er al een tijdje naar om hun ecologische voetafdruk meer te verkleinen. Daarom besloot Mirka om af te stappen van de standaard luchtzakjes, en schakelden ze over naar de recycleerbare en dus ecologisch verantwoorde luchtzakjes. Hierdoor werd gekozen voor de Mini Pak’r V3 machine in combinatie met de grijze, milieuvriendelijke, Renew folie luchtzakjes. Een combinatie die ecologisch verantwoord is, de optimalisatie en productiviteit binnen het bedrijf verhoogt en op ergonomisch vlak ook veel beter en sneller werkt voor de werknemers. Dit komt doordat de V3 machine veel minder onderhoud nodig heeft en geen teflon bandjes bezit die telkens vervangen moeten worden. De grijze Renew folie wordt geproduceerd uit minimaal 50% gerecycleerd materiaal en is 100% recycleerbaar. Richard Tattum: “We maken duurzame keuzes in ons bedrijf en in onze producten. Ook als het gaat om de verzending. Dat betekent dat we onze producten optimaal willen beschermen tijdens verzending, maar wel met de meest duurzame oplossing.”

De drang naar het verkleinen van hun ecologische voetafdruk gaat zelfs zo ver dat ze besloten hebben om hun verpakkingsdozen kleiner te maken waardoor er minder volume-metrisch gewicht is en waardoor er als gevolg minder transport nodig is. “Onze partner Topa Packaging heeft samen met leverancier Pregis gekeken naar onze wensen. Het resultaat was duidelijk: de Airspeed Renew was precies wat we nodig hadden. We zijn gaan testen en inderdaad, wat ze voorspelden bleek waar: maximale productbescherming en onze CO2-voetafdruk is met 35% verminderd ten opzichte van onze vorige luchtkussens”, aldus Richard Tattum.

www.topapackaging.be