HomeNieuws"Optiledge is het palletsysteem van nu en voor de toekomst"

“Optiledge is het palletsysteem van nu en voor de toekomst”

optiledge-1

Optiledge is een gepatenteerd systeem waarmee goederen met een omsnoeringsbandje kunnen worden gepalletiseerd. “Optiledge is een uitstekend en duurzaam alternatief voor de traditionele, zware, kostbare en veel ruimte innemende houten pallet. Bijdrage aan duurzaamheid en efficiëntie is onze verantwoordelijkheid”, aldus Ben Beckmann van Prokonpack, dat Optiledge op de markt brengt in ondermeer de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en landen in het Oostblok.

prokonpack-logoOptiledge, een concept dat enige jaren geleden door meubelgigant Ikea in de markt werd gezet, leidt volgens Ben Beckmann tot een directe besparing in opslag zowel in storage als op transport. “Optiledge is licht in gewicht, gemakkelijk te recyclen en als pallet te gebruiken. Van Optiledge passen bijvoorbeeld 364 stuks op slechts één palletplaats”, benadrukt hij.

De reacties op Optiledge zijn volgens Ben Beckmann erg positief. “We hebben onlangs deelgenomen aan de beurs Macropak en de reacties daar waren overweldigend. Tevens gaan we starten met het leveren van Optiledge bij gerenommeerde bedrijven als Alcoa Hongarije en Mercedes Benz, omdat ook zij inzien dat houten pallets niet de toekomst zijn. Optiledge is het palletsysteem van nu en voor de toekomst”, aldus Ben Beckmann.

Optiledge, dat een draagvermogen heeft van 1350 kg, is leverbaar in twee lengtematen (760 en 991 mm) en in twee hoogtes (95 en 45 mm). “Daarnaast kunnen we in samenspraak met de klant een verpakking op maak ontwikkelen. We produceren maatwerkverpakkingen van grote series tot slechts enkele stuks. Wij zijn hierin net zo flexibel als Optiledge zelf”, besluit Ben Beckmann.

optiledge-2

Voor meer informatie:
Ben Beckmann
Prokonpack
Postbus 8732
5605 LS Eindhoven
T +31 (0)40 291 93 93
F +31 (0)40 291 93 94
www.prokonpack.nl
ben@prokonpack.nl