HomeNieuwsBedrijven en personenOpen dagen Prins Verpakkingstechniek van 14 t/m 16 oktober

Open dagen Prins Verpakkingstechniek van 14 t/m 16 oktober

prins-logoPrins Verpakkingstechniek is sinds 1979 specialist in wegen/doseren en verpakken van levensmiddelen. De apparatuur en diensten die geleverd worden, kunnen verdeeld worden in de volgende productgroepen: multihead wegers (Multiweigh), (speciale) lineaire wegers, verticale verpakkingsmachines (Innotech), stickpack- en sachetmachines (Universal Pack), horizontale verpakkingsmachines (Barsch), checkwegers, kartonneerlijnen en 3D-engineeringconstructies.

Een eigen serviceteam reviseert en onderhoud de machines wereldwijd. De producten die verwerkt worden variëren van verse groente tot speelgoed en van stoffige kruiden tot vloeibare zeep. Via dochteronderneming Innotech GmbH zijn onlangs een aantal nieuwe ontwikkelingen succesvol in de markt gezet.

Twin-Tube verticale verpakkingsmachine voor snelheden tot ≥ 500 zakjes/minuut. De nieuwste Innotech verticale vorm-, vul- en sluitmachine is onlangs met goed resultaat getest voor een grote Duitse snoepfabrikant om tot 500 zakjes/minuut wine-gums te verpakken. In de praktijk wordt de machine ingesteld op 480 zakjes/min. om een mooie constante werking van de gehele lijn te waarborgen. Het betreft een machine met 2 formaatbuizen. Voor nog meer capaciteit of flexibiliteit (bijv. 3 verschillende zakjes tegelijk produceren) is zelfs een Triple Tube machine gebouwd. De machine is ideaal voor het verpakken van kleine porties snoep in uitdeelzakjes.

prins

Twin-tube verticale verpakkingsmachine om vloeistoffen zoals bijv. soepen en sauzen af te vullen. De machine is uitgevoerd met een zgn. kopkaarten machine waarbij de kopkaarten via ultra-sonore techniek worden aangebracht. Dit is een techniek waarbij zeer hoog frequent geluid gebruikt wordt om te sealen. Het grote voordeel van deze verpakking is dat men altijd met een blanco folie kan werken om bij een productwissel enkel het magazijn van andere kopkaarten te voorzien. De kopkaarten kunnen per product bedrukt zijn waarbij tevens aan de binnenzijde nog bijvoorbeeld een recept omschreven kan worden. Uiteraard kunnen de zakjes ook met vaste stoffen gevuld worden en zelfs als blokbodemzakje voorzien worden van een kopkaart. Ook in de confiserie- en de bloembollenindustrie worden zakjes met een kopkaartje veel toegepast. Snelheden met dit systeem zijn mogelijk tot 60 zakjes/minuut.

De laatste jaren is ook de aardappelverpakkende industrie een belangrijk afzetgebied geworden voor Prins. De machine die hiervoor ontwikkeld is mag gezien zijn flexibiliteit wat betreft mogelijke variaties in verpakking en hoge capaciteit uniek genoemd worden.

Tijdens de open dagen zal tevens een Barsch flowpacker gepresenteerd worden voor het verpakken van bijvoorbeeld verse soepgroente-pakketten of soortgelijke producten.

Meer informatie via www.prinsverpakkingstechniek.nl of stuur een mail aan sales@prinsbv.nl.