HomeNieuwsBedrijven en personenOok FlexoPrint Group wordt onderdeel van Optimum Group

Ook FlexoPrint Group wordt onderdeel van Optimum Group

De FlexoPrint Group, een toonaangevende producent van zelfklevende etiketten, wordt onderdeel van Optimum Group. De FlexoPrint Group, bestaande uit FlexoPrint uit Randers (Denemarken) en H&T Labelprint, een fusie bestaande uit H&P Etiketten en TOM Etiketten uit Salzbergen en Greven (Duitsland). Het managementteam van FlexoPrint, bestaande uit voorzitter Svend Lynge Jorgensen, CEO Lars Ole Nauta en CFO Jens Brusgaard, blijft in haar huidige functie binnen de organisatie. Svend Lynge Jorgensen en Lars Ole Nauta zullen bovendien herinvesteren om aandeelhouders te worden van de Optimum Group.

De toevoeging van FlexoPrint Group past binnen de groeistrategie van de Optimum Group en stelt Optimum Group in staat haar klanten beter te bedienen door middel van grotere capaciteit, een breder aanbod van zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsproducten en de uitbreiding van haar lokale footprint naar Denemarken en Duitsland.

FlexoPrint heeft de afgelopen jaren een positieve ontwikkeling doorgemaakt waarin, onder andere, ze heeft geïnvesteerd in digitale printmogelijkheden en een acquisitie heeft afgerond in Duitsland. Tegelijkertijd was de onderneming in staat te groeien dankzij haar hooggekwalificeerde medewerkers en haar sterk commerciële focus. Tenslotte heeft FlexoPrint nieuwe initiatieven geïnitieerd om de consumenten milieu footprint te verminderen.

Voor Optimum Group, onderdeel van IK Investment Partners, versterkt de toevoeging van de FlexoPrint Group haar positie als toonaangevende speler in Europa op het gebied van etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen, waaronder bedrukte en blanco zelfklevende etiketten, tapes, shrink sleeves, banderollen, meerlaags etiketten en flexibele verpakkingen. Met de toevoeging van de FlexoPrint Group bestaat Optimum Group nu uit twaalf aangesloten bedrijven in Nederland, België, Duitsland en Denemarken: Etiket Nederland, Vila Etiketten, speciaal drukkerij Max. Aarts, W&R Etiketten, Belona, Megaflex, EPB, ASQ labels, Telrol, Kolibri, FlexoPrint en H&T Labelprint, waarbij elke aangesloten onderneming haar eigen product/marktcombinatie heeft.

“FlexoPrint heeft de laatste twee jaren een goede ontwikkeling doorgemaakt waarin we significante groei hebben bereikt, gebaseerd op een sterk en toegewijd team van medewerkers en door investering in meer capaciteit”, aldus Svend Lynge Jorgensen, voorzitter van FlexoPrint.

CEO Lars Ole Nauta voegt toe: “Met een nieuwe en toegewijde eigenaar kunnen we deze positieve ontwikkeling op onze huidige bases in Randers en Duitsland voortzetten.”

Marc van Rijswijk, CFO van de Optimum Group: “We zijn beiden enthousiast over de samenwerking en overtuigd van de waarde die FlexoPrint Group voor Optimum Group zal hebben. Door verdere samenwerking kunnen beide bedrijven onze klanten nog beter van dienst zijn. Qua cultuur sluit de FlexoPrint Group goed aan bij de Optimum Group en we hebben vertrouwen in de toekomstperspectieven van onze gezamenlijke groep van bedrijven.”

www.optimumgroup.nl