HomeNieuwsOntdek hoe Lamb Weston van wit naar duurzaam bruin ging

Ontdek hoe Lamb Weston van wit naar duurzaam bruin ging

In het kader van haar Purchase Excellence Program, startte Lamb Weston/Meijer in 2010 een verbeterproject op voor haar verpakkingen. Doelstelling was om de hoeveelheid verpakkingsmateriaal te reduceren en verder te standaardiseren. Randvoorwaarde was behoud van verpakkingskwaliteit, zoals sterktes van folie en dozen. Smurfit Kappa werd gevraagd om een lichtere, duurzamere doos te ontwikkelen geschikt voor verpakking, vervoer en langdurige opslag van bevroren producten.

Lamb Weston/Meijer koos uiteindelijk voor dozen gemaakt van bijna 100% gerecycled karton. Dit betekende ook omschakelen van witte naar bruine dozen met een grote impact op de herkenbaarheid van Lamb Weston producten. Tevens werd het gewicht van de papierlagen verder teruggebracht.

Verschillende testdozen met product werden gevolgd in het logistieke proces tot bij de klant. Toen testresultaten positief bleken, werd samen met Smurfit Kappa in een relatief korte periode de switch doorgevoerd voor alle producten.

Voor de vraag van Lamb Weston/Meijer maakte Smurfit Kappa gebruik van de Innotools Pack-Expert en Paper-To-Box. Pack Expert berekent automatisch de voorwaarden waaraan de verpakking moet voldoen. Paper-To-Box berekent tot op de komma nauwkeurig de juiste hoeveelheid materiaal die nodig is voor een goede verpakking en houdt ook rekening met zo weinig mogelijk impact op het mileu.

Kijk voor meer informatie op www.smurfitkappa.com.