Home Thema's Empack Den Bosch 2019 One of A Kind Technologies biedt machinebouwers expertise in vision

One of A Kind Technologies biedt machinebouwers expertise in vision

One of A Kind Technologies (OOAKT) is gespecialiseerd in vision en robotica. Met meer dan dertig jaar ervaring in het ontwikkelen van complete vision-inspectiesystemen heeft het bedrijf recent de strategie aangescherpt om meer in samenwerking met machinebouwers verder te groeien.

“In plaats van gefragmenteerd actief te zijn binnen verschillende markten, werken we liever samen met een selecte groep machinebouwers die een positie, sales- en service-apparaat hebben in hun specifieke markt”, zegt Richard Vialle, CCO van de groep. “Met die doelgroep willen we lange-termijnsamenwerkingen ontwikkelen, waarbij wij white-label modules leveren op vlak van machine-learning, vision en robotica. OOAKT wil zich hierbij focussen op machinebouwers actief in het packaging-segment wereldwijd. Wij zullen risicodragend participeren in deze samenwerkingen en nieuwe innovaties.”

Om de ontwikkelingen op verpakkingsgebied te kunnen volgen en voorblijven, en om de samenwerking met de machinebouwers verder vorm te geven, heeft OOAKT recent John van Gils aangesteld als Business Manager Packaging. John zal het aanspreekpunt zijn voor machinebouwers die in OOAKT hun (technologie)partner zien op het vlak van vision en robotica.

“Met dochterondernemingen Beltech, Vimec en Smart Vision Center heeft OOAKT jarenlange ervaring op vlak van vision in diverse markten wereldwijd in huis”, zegt John van Gils. “We zien dat kwaliteitsinspectie, track-and-tracing en daarmee ook vision een steeds belangrijkere rol krijgt binnen verschillende markten. Dit heeft binnen packaging onder andere te maken met de trends die wij waarnemen. Deze trends zien we voornamelijk in wet- en regelgeving, innovatie en branding, maar zeker ook het veranderende klimaat. De circulaire economie en het voorkomen van voedselverspilling, zijn daar mooie voorbeelden van.”

De technologie van OOAKT betekent voor (eind)klanten een hogere productiviteit door automatisering, verbeterde productkwaliteit en -veiligheid. De meer consistente inspectie resulteert in bruikbare gegevens voor kwaliteitsanalyse en voorspellende maatregelen (predictief onderhoud).

“De afgelopen tijd hebben verschillende machinebouwers ons gevraagd ze te helpen. We zorgen hierbij dat we niet concurreren met onze partners en dat de samenwerking gericht is op een lange-termijnrelatie, waarbij wij in nieuwe innovaties ook willen investeren op eigen risico en budget. Door de ervaring en omvang van onze onderneming kunnen we machinebouwers in de samenwerking additionele diensten bieden, zoals training, services en management van spare parts. De machinebouwer kan dit vervolgens integreren in zijn dienstenportfolio en waar gewenst gaan wij namens de machinebouwer mee voor installatie en/of service.”

Omdat OOAKT merk- en technologie-onafhankelijk is, kan het bedrijf samen met de machinebouwer de beste hardware kiezen en zelf de software programmeren. “Deze partnerpropositie stelt de machinebouwer in staat te focussen op zijn core-competenties en -business, terwijl wij aanvullende en specifieke expertise leveren. Op die manier komt het beste van twee werelden samen.”

www.kindtechnologies.nl