HomeNieuws"Ondernemer merkt weinig van soepelere eisen banken"

“Ondernemer merkt weinig van soepelere eisen banken”

Banken zijn het afgelopen kwartaal iets soepeler geworden met het uitlenen van geld voor een korte periode. Dat zou een lichtpuntje moeten zijn voor ondernemers, maar ze merken hier vooralsnog weinig tot niets van. “Er is een geweldig groot gat tussen wat financiële instellingen zeggen en willen aantonen, en de beleving van ondernemers”, stelt voorzitter Vincent Wanders van VNO-NCW Noord-Holland in De Telegraaf.

Voor kortlopende leningen, ofwel leningen met een looptijd korter dan een jaar, zijn de voorwaarden het afgelopen kwartaal voor de eerste keer sinds het uitbreken van de kredietcrisis versoepeld. Het gaat volgens DNB om een afname van 29%. Dat betekent dat bij de zes deelnemende Nederlandse banken aan de DNB-enquête de leencriteria bijna een derde soepeler zijn geworden.

Secretaris Rob Wolthuis van MKB-Nederland vindt dit lichtpuntje bemoedigend, maar het strookt nog niet met wat hij hoort en ziet. Wolthuis: “We krijgen van onze achterban niet het signaal dat de poorten weer open staan. Vooral voor kleine bedrijven is het moeilijk.”

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Bron: De Telegraaf