HomeNieuwsOmzet en palletleveringen La Palette Rouge weer gestegen

Omzet en palletleveringen La Palette Rouge weer gestegen

lpr-logo-nieuwLPR-La Palette Rouge heeft een omzet bereikt van € 104,9 miljoen in 2010, een toename van 3% in waarde en 7% in volume. Voor het 18e achtereenvolgende jaar sinds het ontstaan van het bedrijf zijn de verkoopcijfers van de Europese palletpoooling-specialist aanzienlijk gestegen. De geconsolideerde omzet is met ruim 3% toegenomen tot € 104,9 miljoen (vergeleken met € 101,7 miljoen in 2009). Het aantal palletleveringen is met 7% gestegen tot bijna 42 miljoen stuks.

Alle dochterondernemingen van de groep hebben een toename gemeld in zowel volume als marktpenetratie. Deze ontwikkeling was vooral goed te zien in Spanje,Groot-Brittannië, Benelux en Duitsland. In die landen zijn de activiteiten met tientallen procenten toegenomen.Deze uitstekende resultaten zijn vooral het gevolg van nieuwe contracten, zoals met Unilever, Silver Spring Soft Drinks, PZ Cussons en ICT Iberica. Daarnaast komt het ook door het verlengen en uitbreiden van bestaande overeenkomsten, zoals met Arla Foods in Nederland en Nestlé in België en Frankrijk. Andere voorbeelden zijn Sofidel en Saint-Armand in Frankrijk, Lactalis in Portugal en Mars en Kimberly-Clark in Duitsland. De internationale handel neemt toe, en is één van de stuwende factoren achter de groei van LPR in geheel Europa. Voorbeelden hiervan zijn Mars en Nestlé die LPR hun palletbewegingen hebben gegund tussen Duitsland en Frankrijk, en tussen Frankrijk en Groot-Brittannië.

Torsten Wolf, CEO van LPR-La Palette Rouge Groupe, zegt hierover: “Onze strategie is gebaseerd op drie fundamentele principes: de kwaliteit van onze pallets, de kwaliteit van onze service en het feit dat we geheel Europa kunnen bestrijken met een assortiment pallets dat toegespitst is op distributie in de FMCG-sector. Deze strategie stelt ons in staat om onze connecties met de belangrijke klanten uit de branche te versterken. Dat geldt voor zowel vooraanstaande landelijke bedrijven als voor pan-Europese FMCG-producenten.”

2010 was een jaar van veel initiatieven en evenementen voor LPR. De Groep werd op twee belangrijke gebieden gecertificeerd: ISO 9001 voor het kwaliteitsmanagement van de dochterondernemingen van LPR in Europa, en PEFCTM voor de gehele toeleveringsketen, waardoor LPR houten pallets kan leveren die gegarandeerd afkomstig zijn uit duurzaam beheerde bossen.

2010 was ook het jaar waarin een regionaal kantoor in Italië werd geopend, en de acquisitie van de poolactiviteiten van de plastic kwart displaypallet (600 x 400 mm) van Contraload N.V. een feit werd. “We hebben deze pallets aangepast, en ze doen het nu heel goed in de markt. Hierdoor kunnen we de producenten in de FMCG-sector een volledig assortiment aanbieden voor het transport van hun goederen naar de belangrijkste retailers in geheel Europa. De formaten variëren van de blok- en Europallets (800 x 1200 of 1000 x 1200) tot de halve en de kwart pallets.”

De Groep heeft goede redenen om de toekomst met optimisme tegemoet te zien: Torsten Wolf concludeert: “2011 biedt een veelbelovende vooruitblik op een verdere volumegroei en een gedegen klantenbestand.”

lpr-truck

Kijk voor meer informatie op www.lpr.eu.