HomeNieuwsOm je vingers bij af te likken

Om je vingers bij af te likken

Om je vingers bij af te likken, zo lekker zijn de muffins van Bagel Bakery. En dat vinden niet alleen lekkerbekken, maar ook mensen die er beroepsmatig verstand van hebben zoals de Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG) dat meerdere malen het gouden en zilveren kwaliteitspredikaat verleende aan deze overheerlijke muffins.

Bagel Bakery startte ruim 10 jaar geleden in het Duitse plaatsje Droßdorf met de productie van originele Amerikaanse lekkernijen zoals bagels, cookies en muffins. De muffins worden onder de naam ‘Sugarbabes' op de markt gebracht en zijn verkrijgbaar in tot de verbeelding sprekende smaken: ‘miss chocoholic', ‘berry berry lady', ‘Heidi on the alm', ‘mrs crumbleberry' en ‘sista amarena'.

De sugarbabes worden verpakt in een vrolijk bedrukte kartonnen traytje en voorzien van een folie. Tot voor kort werd de tray nog handmatig gevormd en gevuld, een tijdrovend en duur proces. Aan Schut Systems werd de vraag gesteld het verpakkingsproces te vereenvoudigen, de verpakking moest echter haar uitstraling behouden.

Met dit soort vragen wordt Schut Systems vaker benaderd. Een moeilijke factor hierbij is dat de verpakking weliswaar geschikt is om handmatig op te zetten en te sluiten, maar dat de constructie niet één op één over te zetten is naar een machinale oplossing. Zo was ook hier het geval.

De constructie van de tray met autolockbodem werd omgezet naar een plano met een zogenaamde sprinterlocking. In plaats van handmatig wordt de tray nu gevormd met een F60 opzetmachine en automatisch verwerkt tot een tray met dubbele bodem. Een synchronisatieunit zorgt ervoor dat de tray automatisch in de flowrapper wordt gevoerd, waar de tray wordt gevuld en van folie wordt voorzien.

De besparingen die hiermee gerealiseerd zijn beperken zich niet alleen tot de loonkosten, ook de kosten van de kartonnen verpakking zijn aanzienlijk gedaald. De sprinterconstructie wordt namelijk niet gelijmd en is ten opzichte van een tray met autolockbodem efficiënter in kartonverbruik. Dit vertaalt zich in een lagere inkoopprijs van de doosjes. Indirect worden er nog meer kosten gespaard omdat de sprinterdoosjes tot de helft minder opslagruimte nodig hebben.

Kijk voor meer informatie op www.schutsystems.com of stuur een e-mail naar info@schutsystems.com.