Home Dossiers Duurzaamheid OI lanceert milieuvriendelijke fles voor Moezelwijnen

OI lanceert milieuvriendelijke fles voor Moezelwijnen

flesFabrikant OI lanceert een superlichte versie van de typische fles voor Moezelwijnen en wijnen uit de Duitse regio Rheinhessen, ook bekend als Schlegel-fles. De OI Schlegel Lean+Green weegt 360 gram in plaats van 440 gram voor een gewone Schlegel-fles. De fles wordt door O-I in Nederland geproduceerd in groen en wit glas. Binnenkort volgt ook een lichtgewichtversie in bruin glas. Om de lichtere fles te produceren moet OI tien procent minder energie verbruiken.

Bovendien wordt een hoog percentage aan gerecycleerd glas gebruikt: ongeveer 75 tot 80 procent voor de groene fles en ongeveer 30 tot 40 procent voor de fles in wit glas. Het percentage voor de heldere fles ligt lager omdat de aanvoer van gerecycleerd wit glas beduidend kleiner is.

Het Lean+Green concept van O-I werd eerder dit jaar in Australië bekroond tijdens de Packaging Evolution Awards. O-I was de laureaat in de categorie ‘Most Innovative Solution in Packaging Waste Management in Australia’ en werd ook uitgeroepen tot ‘Best in Show’.

Bron: 6 Minutes Business