HomeThema'sEmpack Brussel 2010Officiële introductie CONBOX II voor veilige stapeling van Big Bags op Empack...

Officiële introductie CONBOX II voor veilige stapeling van Big Bags op Empack Brussel

conbox-ii-5

Conbox BV uit Zegveld (bij Utrecht) zal tijdens de Empack 2010 in Brussel de CONBOX II officieel introduceren. Tijdens de laatste editie van de Empack in Den Bosch werd tijdens een presentatie van de CONBOX I al een tipje van de sluier opgelicht met een schaalmodel  van de in ontwikkeling zijnde CONBOX II. Het eindresultaat kan na bijna 2 jaar ontwikkeling in Brussel het daglicht zien.

conbox-ii-4
CONBOX I

conbox-logoDe CONBOX I is een stapelbaar (maximaal 4.000 kg.) flexibel opslag- en transportsysteem voor bulkgoederen tot een volume 1m3 of 1.000 kilogram. Het systeem heeft een afmeting van 114×114 cm.  en wordt in combinatie met een Big Bag toegepast als kosten- en ruimtebesparend alternatief voor kunststofboxen, metalen opslagcontainers en Octabins.

conbox-ii-3
De productie van de eerste CONBOX II in augustus 2010

De nieuwe CONBOX II is een transport-, stapelbaar opslag- en lossysteem voor bulkgoederen in Big Bags tot een volume van 2 m3 of 2.000 kg. Het nieuwe systeem heeft een afmeting van 119×119 cm. en maakt gebruik van een kunststof onderstel van 31 cm hoog en een van de zijkant te bedienen losklep in het midden.  Juist de hoogte van het onderstel en de in hoogte te variëren stalen buizen met een kunststof koppen aan de onder- en bovenzijde maken het geheel tot een zeer stabiel, robuust en stapelbaar geheel (tot een maximum van  6.000 kg).

conbox-empack-den-bosch-2010-2
Het onderstel van de CONBOX II is komvormig, zodat de Big Bag stabiel op het systeem blijft staan en de inhoud via de losopening eenvoudig door het midden weg kan lopen

Empack Brussel 2010 – Stand G005

Kijk voor meer informatie op www.conbox.nl.