HomeNieuwsBedrijven en personenOerlemans Plastics sluit 50-jarig jubileum af in stijl met festival

Oerlemans Plastics sluit 50-jarig jubileum af in stijl met festival

Met het festival Circulair Open Air sloot Oerlemans Plastics haar 50-jarig jubileum af in stijl. De verpakkingsproducent organiseerde afgelopen weekend een wervelend programma, vrijdags voor 400 zakelijke gasten en zaterdags voor ruim 800 personeelsleden en partners. Met de presentatie van de IMPACT-visie gaf het bedrijf vrijdag openheid over de circulaire strategie en toekomstbestendige verpakkingsproducten voor de komende jaren.

Het festival was de apotheose van een jubileumjaar vol mijlpalen voor het familiebedrijf. Eind vorig jaar opende het een nieuwe fabriek, veranderde het de groepsnaam in OPACKGROUP en passeerde het onder meer door twee overnames de 250 miljoen euro omzet. Eigenaar Joan Hanegraaf werd voor zijn branchewerk in de kunststof industrie benoemd tot officier in de Orde van Oranje Nassau; een waardering voor zijn jarenlange visie in één zin samengevat: “VerduurSamen schrijven wij met een S”. Deze richting werd bij de start van het festival verder uitgewerkt in vier seminars voor de bezoekers over respectievelijk Impact maken, Innovaties ontwikkelen, Duurzaamheid & wetgeving en een toer door het zelfstandige onderzoekscentrum OPACKGROUP Technology Centre. De gasten konden verder een indruk krijgen van de nieuwe fabriek, waarin alle machines operationeel waren en op volle toeren draaiden.

Er waren vrijdags nog meer mensen met een visie op het festival. Zo presenteerde voormalig astronaut Andre Kuipers zijn heldere betoog over onze verantwoordelijkheid voor de aarde. “Toen ik in het ruimtestation ISS werkte, zag ik hoe kwetsbaar en mooi tegelijkertijd onze planeet is. Een heldere blauwe bol met een ultradunne dampkring; onbeschrijflijk om vanuit de ruimte te mogen zien. Met de kennis van de ruimtevaart sector kunnen we vandaag de dag ontzettend veel kennis toepassen. Zo meten gespecialiseerde satellieten het aantal illegale bosbranden in de Amazone en ook welke stoffen daarbij vrijkomen. Ook kan met de techniek vanuit de ruimte worden voorspeld hoeveel zoetwateraanbod er per land per jaar verdwijnt. En ook dagelijkse zaken als je matras en je telefooncamera zijn ontstaan met kennis vanuit het ruimtestation.” De ruimtereiziger deelde verder met het publiek dat er veel verpakkingstests worden gedaan in de gewichtloze omgeving. “Oppassen, want bij het openen van verpakking met kleine producten zweeft alles van je weg!”

Na de boeiende speech van Kuipers verpakte Zandtovenaar Gert van de Vijver het verhaal van duurzaam verpakken in een fraaie zandvoorstelling. En directeur Johan Kranenbroek sprak zijn waardering en dank uit aan alle betrokken partijen, die samen verantwoordelijk zijn geweest voor het momentum wat nu bereikt is.

“We zijn er weer bij en dat is pri-hi-ma”, schalde op de zaterdag over het zonovergoten festivalterrein. De hit van volkszanger Wolter Kroes is deze avond van toepassing op de 800 aanwezige collega’s en hun partners. Samen met dance DJ Mental Theo, coverband Straatwaarde, The Tributes, en de bekende gangmakers van Het Feestteam is Kroes een muzikale waardering voor de vakmensen uit de OPACKGROUP. Vertegenwoordiging van alle zeven bedrijven was op het feestterrein naast de nieuwe fabriek aanwezig. Circulair Open Air is een gouden kroon op het vijftig jarig jubileum van dochterbedrijf Oerlemans Plastics. Het festival is zo decor geworden van samenkomst met vakmensen uit de hele keten; een fysiek voorbeeld van het samen verduurzamen.

www.oerlemansplastics.nl