Oerlemans Packaging produceert zakken uit 50% gerecycled materiaal

Sabic, Rymoplast en Fardem (Oerlemans Packaging) sluiten samen de keten en nemen de verantwoordelijkheid om een duurzaam initiatief in de markt te zetten. De ketensamenwerking van deze industriepartners heeft geresulteerd in het project Bag2Bag. Deze ‘closed loop’ recycling kan nu opgeschaald worden. Dit project was een van de vier meest iconische projecten binnen de categorie Kunststoffen van de Circular Award Business, die op donderdag 21 februari werd uitgereikt.

Door dit project worden jaarlijks meer dan 1 miljoen SABIC plastic FFS-zakken (Form-Fill-Seal) met 50% gerecycled materiaal gemaakt. Deze zakken gebruikt SABIC om hun eigen polymeer korrels in te verpakken. Morssinkhof Rymoplast maakt het recyclaat en Fardem Packaging produceert de zakken uit 50% recyclaat en 50% nieuw polymeer voor SABIC. De afvalstromen worden direct omgezet in hoge kwaliteitsproducten en krijgen daarmee een tweede leven in dezelfde toepassing.

Opschaling is voor alle betrokken industriële partners goed mogelijk en heeft voordeel voor alle partijen. Het levert een significante besparing op in het gebruik van fossiele brandstoffen en vermindert de CO2. Door een optimale verhouding van recyclaat en nieuw materiaal worden de kwaliteitseisen geborgd.

www.oerlemanspackaging.nl