HomeNieuwsBedrijven en personenOPACKGROUP neemt Papierindustrie Adriaan Dekker definitief over

OPACKGROUP neemt Papierindustrie Adriaan Dekker definitief over

Verpakkingsproducent OPACKGROUP neemt de activiteiten van Papierindustrie Adriaan Dekker over. Het voorgenomen besluit tot overname is eind vorig jaar officieel bekrachtigd door Vincent Tol (managing director Adriaan Dekker) en Joan Hanegraaf (DGA OPACKGROUP).

Adriaan Dekker uit Wormer maakt industriële- en retailverpakkingen voor food en non-food producten. Het bedrijf is met verschillende papieren verpakkingen al tientallen jaren actief in de foodindustrie, maar ook in sectoren als de retail, luchtvaart, bouw en automotive. De productielijnen van Adriaan Dekker staan hoog aangeschreven in de verpakkingsmarkt; de fabrikant met BRC-keurmerk maakt al sinds 1850 papieren verpakkingen voor diverse toepassingen.

De OPACKGROUP investeert al decennia in verduurzaming van haar productaanbod. Het familiebedrijf produceert klantspecifieke, flexibele verpakkingen en folies van hoge kwaliteit. Er worden voortdurend nieuwe verpakkingsconcepten van plastic en papier ontwikkeld, via extrusie, lamineren, flexodruk en conversie. Het bedrijf bestaat uit zeven dochterondernemingen en tien productielocaties (Fardem, Flexpak, Oerlemans Plastics, Oosterwolde Plastic Industry, Perfon, Plasthill en Stempher) die gezamenlijk een breed scala aan verpakkings- en folieproducten leveren. Daarmee heeft het bedrijf een sterke positie in de Nederlandse verpakkingsindustrie.

De streefdatum voor de overdracht van de activiteiten van Adriaan Dekker is 1 mei 2023. De productie in het Noord-Hollandse Wormer stopt in dat geval per 31 maart 2023. Tot die tijd blijft Adriaan Dekker actief onder de eigen naam. Bij uitvoering van de definitieve overdracht zal het bedrijf Papierindustrie Adriaan Dekker ophouden te bestaan, waarna de activiteiten vanaf april overgeplaatst worden naar het Overijsselse Rijssen bij Verpakkingsindustrie Stempher. Dit dochterbedrijf van de OPACKGROUP heeft al veel expertise opgebouwd in het maken van papieren verpakkingssoorten. Op de locatie in Wormer kan dan een transformatie plaatsvinden naar een andere bestemming van het terrein. Mogelijk komt er woningbouw.

“Het overplaatsen van het verpakkingsprogramma naar Rijssen betekent een verdere uitbreiding van ons productportfolio van flexibele verpakkingen”, aldus Joan. “We kijken dan ook uit naar deze overname. Zo kunnen we onze klanten nog beter bedienen met een breder scala aan verpakkingsoplossingen. We zien veel mogelijkheden. Alleen al bij de papiertak van Stempher brengt het verpakkingsprogramma versterking met zich mee, zowel qua toepassingen als in maatwerkoplossingen voor onze klanten. Uiteraard is dit een kans om onze duurzame visie op verpakkingen ook toe te passen op het nieuwe portfolio van papieren verpakkingen. Die hopen we binnenkort aan te kunnen bieden.”

Eigenaren Vincent en Vanessa Tol van Adriaan Dekker kijken vol trots naar een bewogen historie van bijna 175 jaar aan geleverd vakwerk: “Na de overname van Adriaan Dekker in 2004 is er veel veranderd binnen het bedrijf. Het benutten van kansen in marktontwikkelingen waarbij de positie van papier een steeds belangrijkere rol kreeg, heeft ons bedrijf gebracht tot waar we vandaag staan. Er zijn diverse investeringen gedaan in het machinepark, zoals een 8-kleuren ultramoderne drukmachine van Uteco. En we hebben verdere professionaliserings- en automatiseringsslagen gemaakt; op alle niveaus. We zijn dan ook trots op de activiteiten die we hebben opgebouwd! We hebben vertrouwen in de toekomst van de producten van Adriaan Dekker, wanneer onze activiteiten na afronding van de transactie door OPACKGROUP worden voortgezet.”

www.opackgroup.com