HomeNieuwsBedrijven en personenOerlemans Packaging behaalt AA-certificering voor alle bedrijven

Oerlemans Packaging behaalt AA-certificering voor alle bedrijven

“Sinds september 2017 zijn alle bedrijven van de Oerlemans Packaging groep gecertificeerd in de norm van BRC packaging en packaging materials grade AA”, laat het bedrijf trots weten. Grade AA is de hoogst haalbare gradatie. “Dit toont aan dat al onze bedrijven in staat zijn gebleken zich op de gebieden van voedselveiligheid en farmacie nog verder te verbeteren.”

Door regelmatige veiligheids- en hygiënecontroles binnen de Oerlemans Packaging bedrijven zijn bedrijfsprocessen en producten verbeterd. Tevens heeft Oerlemans Packaging de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in kwaliteit. “Zo investeren wij continue in nieuwe machines en productietechnieken, zoals 5- en 7-laags coextruders en een 10-kleuren drukmachine of een 8-kleuren drukunits inlijn. Deze certificering ervaren wij dan ook als een bekroning op ons werk. Hiermee willen we onze klanten die zich onder andere bevinden in de levensmiddelen en farmacie de zekerheid bieden dat hun verpakkingen hier op de juiste wijze worden geproduceerd.”

BRC Packaging certificering is door de British Retail Consortium (BRC) ontwikkeld en richt zich op de eisen ten aanzien van voedselveiligheidsgaranties door de HACCP (Hazard Analysis & Critical Control Points) en de GMP (Good Manufacturing Practice) richtlijnen toe te passen die specifiek zijn voor deze schakel in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie. BRC Packaging and Packaging Materials is ontwikkeld ter bescherming van de consument en om retailers en fabrikanten van verpakkingsmaterialen te helpen bij het voldoen aan hun wettelijke verplichtingen. Naast het verbeteren van productveiligheid helpt de standaard ook om afval, klachten, recalls en geweigerde producten te verminderen.

Kijk voor meer informatie op www.oerlemanspackaging.nl.