HomeNieuwsBedrijven en personenOerlemans betrekt personeel en relaties in debat duurzaam verpakken

Oerlemans betrekt personeel en relaties in debat duurzaam verpakken

Hoe betrek je personeelsleden en relaties in het debat rondom duurzaam verpakken? Gamification! Het delen van informatie doet de Oerlemans Packaging Groep graag op een innovatieve en interactieve manier. Daarom hebben ze binnen de Oerlemans Packaging Groep een kwartelspel ontworpen. Dit kwartetspel geeft inzicht in de duurzaamheidsthema’s van de kunststoffenindustrie.

Er wordt ontzettend veel geïnvesteerd in de kunststoffenindustrie om te verduurzamen. Niet iedereen weet wat er allemaal voor en achter de schermen gebeurt. Zo vind je in dit kwartetspel de achtergrond van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en het Nederlandse Plastic Pact. Tevens is van elke ‘R' van het Rethink initiatief een serie te vinden.

Er wordt uitleg gegeven over termen als biobased, bioafbreekbaar plastic en CO2-reductie. De voordelen van kunststof worden beschreven en het nut van verpakken. Ook onderwerpen als soorten plastic folie komen aan bod. Dit kwartet neemt je mee in de wereld van kunststoffen en schept een hoop duidelijkheid.

Rob Verhagen, Sustainability Director: “Ik ben ontzettend trots dat we dit mogen delen met collega’s en klanten. De eerste reacties zijn ontzettend positief! Mag ik van jou van Redesign, de kaart circulair ontwerp?”

www.oerlemanspackaging.nl