HomeMachinesEtiketteren en printenOctopus Ace weeg- en etiketteersystemen zijn het neusje van de zalm

Octopus Ace weeg- en etiketteersystemen zijn het neusje van de zalm

Het voormalige eiland Urk heeft een grote visserijvloot. Niet verwonderlijk dat er op het industrieterrein van Urk, met straatnamen verwijzend naar allerlei wateren en vissoorten, veel visverwerkende bedrijven zijn gevestigd. De weeg- en etiketteersystemen met de naam Octopus Ace moesten hier dan ook wel in de smaak vallen. Niet voor niets hebben al diverse visverwerkende bedrijven op Urk gekozen voor deze systemen van VWS Nederland.

“Na een geslaagde afnametest staat in onze moderne werkplaats in Schaijk wederom een Octopus Ace weeg- en etiketteersysteem gereed voor levering aan een nieuwe klant op Urk. Deze Octopus Ace is voorzien van een weegband van 700 mm om ook langere producten snel en nauwkeurig te wegen en van een etiket met variabele data te voorzien. Deze order geeft aan dat er ook vanuit de visverwerkende industrie meer en meer vraag komt naar onze kennis en flexibiliteit Naast de kwaliteit van onze producten onderscheiden we ons met name op het gebied van flexibiliteit en service”, stelt Patrick van der Vegt, directeur van VWS Nederland.

De Octopus Ace weeg- en etiketteersystemen zijn de nieuwe standaard in het volautomatisch wegen en etiketteren van vis en hierdoor het spreekwoordelijke neusje van de zalm. Patrick van der Vegt: “Alle systemen worden zowel hard- als softwarematig door ons in eigen beheer ontwikkeld en gebouwd. Vanuit ons moderne pand in Schaijk produceren en leveren we roestvrijstalen weeg- en etiketteersystemen, die indien gewenst kunnen worden gekoppeld aan het ERP-systeem van de klant en worden uitgebreid met diverse inspectiesystemen, voor met name de voedingsmiddelenindustrie. Om de kwaliteit van de systemen te borgen, bouwen we deze allemaal in onze uitstekend geoutilleerde productieruimte in Schaijk. Zo weten we precies wat er de deur uitgaat en vinden klanten bij ons alles onder één dak.”

VWS Nederland heeft inmiddels 18 man in dienst met samen meer dan 150 jaar ervaring in wegen en etiketteren. “We zijn met ons team van professionele en gemotiveerde medewerkers daardoor een innovatieve en betrouwbare partner. Niet voor niets hebben bedrijven van klein tot groot ons hun vertrouwen reeds geschonken en behoren zij tot onze gestaag groeiende groep tevreden klanten in binnen- en buitenland”, besluit Patrick van der Vegt.

www.vwsnederland.nl