HomeNieuwsO-I verpakt 100% natuurlijke yoghurt in 100% natuurlijk glas

O-I verpakt 100% natuurlijke yoghurt in 100% natuurlijk glas

O-I-logoKwaliteit, authenticiteit en eenvoud zijn sinds 1952 de waarden die het Franse bedrijf La Fermière hoog in het vaandel draagt. Ook voor de hedendaagse consument worden deze eigenschappen steeds belangrijker bij de keuze van een product. La Fermière koos voor zijn nieuwe assortiment yoghurt dan ook resoluut voor een 100% natuurlijk product. O-I produceerde de passende glasverpakking, 100% natuurlijk en eindeloos recyclebaar.

Consumenten zijn steeds vaker op zoek naar producten die niet alleen een superieure smaak hebben maar ook gezond zijn. De nieuwe yoghurts van La Fermière komen tegemoet aan die vraag. Ze zijn gemaakt met natuurlijke en authentieke ingrediënten die een rijke smaak garanderen: volle melk uit de Franse Alpen, versgeperste citroen, vanille uit Madagascar, en natuurlijk echte vruchten. De smeuïge  yoghurts zijn er in vier smaken: aardbei, kastanje, bosbes-braambes en mango-passievrucht. De yoghurts bevatten geen toevoegingen en enkel natuurlijke stabilisatoren (zetmeel en pectine).

Glas is gezond

Ook voor de verpakking heeft La Fermière gekozen voor authenticiteit: de glazen potten van 160 gram zijn 100% natuurlijk en kunnen eindeloos worden gerecycled. Glas bewaart de superieure kwaliteit van de yoghurt optimaal en is bovendien inert. Er is dus geen migratie van chemische bestanddelen van de verpakking naar het product.

Dat glas goed is voor de gezondheid, is ook voor consumenten belangrijk. Uit de onlangs bekendgemaakte Europese Verpakkingsenquête blijkt dat 88% procent van de consumenten glasverpakkingen verkiest. Ze denken daarmee bij te dragen aan een gezondere levensstijl. Het onderzoek werd door TNS in opdracht van FEVE uitgevoerd bij 9.500 consumenten in 19 Europese landen.

De nieuwe yoghurts van La Fermière zijn te koop in Frankrijk, België, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België.

o-i-lafermiere

Kijk voor meer informatie op www.o-i.com.