HomeDossiersDuurzaamheidO-I presenteert inspirerende catalogus met glazen standaard flessen en potten voor voedingsmiddelen

O-I presenteert inspirerende catalogus met glazen standaard flessen en potten voor voedingsmiddelen

O-I-catalogus

Consumenten en producenten besteden steeds meer aandacht aan de duurzaamheid van voedingsverpakkingen. Glas, dat oneindig kan worden gerecycled, is een van de meest milieuvriendelijke verpakkingen op aarde. Naar aanleiding van de Werelddag van de Aarde presenteert O-I, wereldleider in glasverpakkingen voor de voedings- en drankenindustrie, een uitgebreide catalogus van glazen flessen en potten voor voedingsproducten. Producenten vinden in de 300 verschillende ontwerpen inspiratie en ontdekken de kracht van glas als blikvanger in schappen.

O-I-logoO-I heeft vestigingen in de belangrijkste voedselproducerende regio’s van Europa en bouwde er sterke banden op met kleine en grote voedingsproducenten en – bedrijven. O-I combineert een grondige kennis van de specifieke behoeften van elk type voeding met zijn technologische knowhow en biedt daardoor innovatieve en duurzame glasverpakkingen aan die de traditie en geschiedenis van elk product respecteren. Het standaardassortiment geeft producenten de kans om een beroep te doen op O-I’s jarenlange ervaring in de voedingsindustrie en op beproefde oplossingen zonder dat hier grote – financieel en in tijd – investeringen mee gepaard gaan.

De standaardcatalogus bevat karakteristieke verpakkingen voor olijfolie, olijven, azijn, melkproducten, broodbeleg, conserven, sauzen en dressings, oploskoffie, babyvoeding en drankjes. In diverse formaten, van 3cl tot 425cl.

In de detailhandel, waar de concurrentie groot is, is de impact en het imago van een product essentieel voor zijn succes. Daarnaast is er een groeiende bewustwording rond de link tussen voeding en gezondheid. Veel consumenten zijn dan ook op zoek naar gezonde, natuurlijke producten met authentieke en soms biologische ingrediënten. Glas beschermt niet alleen de smaak, kleur en textuur van voeding maar maakt het product ook zichtbaar voor de consument. Daarnaast kan de traditie en individualiteit van een product worden versterkt door de vorm van een glasverpakking.

Daarnaast is glas een van de meest duurzame materialen op aarde: het wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen en is 100% recyclebaar. Om al deze redenen schakelen steeds meer producenten over op glas. Tegemoetkomend aan deze wensen, is het nieuwe standaardassortiment van O-I – ontwikkeld door de R&D, innovatie en marketing teams – bedoeld om op te vallen in de schappen, en zo een sterke merkherkenning en klantenbinding te creëren.

Met de ruime keuzemogelijkheden geeft O-I producenten de kans om de voordelen van glas voor hun producten te gebruiken en consumenten te geven wat ze willen: uit een recent studie* van Feve blijkt immers dat 74% van de consumenten glas verkiezen boven andere verpakkingsmaterialen. Consumenten beschouwen glas als een veilig en gezond materiaal voor zichzelf, hun familie en de planeet.

Voor een exemplaar van de O-I catalogus voor standaard voedselverpakkingen of een gesprek over de specifieke behoeften van uw bedrijf, kunt u terecht op de website www.o-i.com of neemt u contact op met Gerard Pille (gerard.pille@eu.oi. com) of Hans Lindeman (hans.lindeman@eu.o-i.com).

*FEVE Consumentenvoorkeur en verpakkingen in Europa, April 2009.