HomeDossiersDesignO-I presenteert designboek met meer dan 100 glasverpakkingen

O-I presenteert designboek met meer dan 100 glasverpakkingen

Owens-Illinois (O-I), producent van glasverpakkingen, presenteert zich tijdens de Dutch CRAFT Beer Conference op 23 januari in Amersfoort. Daar kunnen bezoekers op de stand van O-I de designmogelijkheden van glas ontdekken en is het eerste designboek met meer dan 100 glasverpakkingsontwerpen van O-I van over de hele wereld te zien.

Naast het eerste designboek kunnen bezoekers van de conferentie ook de MyPour-innovatie van O-I ontdekken. Of het nu een kleine of overdadige schuimkraag is, voor bierliefhebbers zegt het schuim veel over de smaak en de kwaliteit van het bier. Daarom ontwikkelde O-I een bierfles met een innovatieve asymmetrische hals, waardoor het bier preciezer en geheel naar eigen smaak of inzicht kan worden uitgeschonken. Deze innovatie is vooral voor ambachtelijke en gourmetbieren in het premiumsegment interessant.

Het bijzondere en vernieuwende kenmerk van de fles is de asymmetrisch gevormde hals. Aan één kant van de fles, heeft de slanke hals een diagonale verbinding tussen het lichaam van de fles en de flesopening. Door de luchtschacht die gecreëerd wordt, en afhankelijk van de rotatie en de hoek van de fles, kan bij het uitschenken de manier waarop het bier in het glas loopt beïnvloed worden. Hierdoor kan elke consument het bier op zijn eigen manier drinken.

“Deze functionaliteit is vooral aantrekkelijk voor microbrouwerijen en nicheleveranciers. We weten dat klanten van ambachtelijke bieren en gourmetbieren een speciale relatie hebben met deze drank. De MyPour-vorm van de fles vernieuwt de manier van uitschenken, waardoor we deze ervaring nog verder uitbreiden”, legt Steffi Lenz, Innovation Project Manager bij O-I, uit.

CRAFT, de branchevereniging voor onafhankelijke bierbrouwers in Nederland, organiseert op 23 januari 2018 de tweede editie van de Dutch CRAFT Beer Conference in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

Kijk voor meer informatie op www.o-i.com.