HomeNieuwsBedrijven en personenO-I opent Europees Governmental Affairs kantoor in Brussel

O-I opent Europees Governmental Affairs kantoor in Brussel

O-I-logoOwens-Illinois (O-I), de grootste producent van glasverpakkingen ter wereld en marktleider in Europa, heeft vandaag de opening van een Europees kantoor voor Governmental Affairs aangekondigd. Nicolas Robin is aangesteld als Europees directeur Government Affairs. Nicolas Robin zal O-I op Europees niveau vertegenwoordigen inzake governmental affairs. Hij leidt en coördineert daarnaast de nationale en provinciale government affairs initiatieven van het bedrijf en ondersteunt O-I’s activiteiten in de  brancheverenigingen. Nicolas Robin werkt samen met het Europese management van het duurzaamheidsprogramma, ter ondersteuning van de duurzaamheidsdoelstellingen zoals de verhoging van het gebruik van gerecycled materiaal en het terugdringen van energieverbruik en emissies.

“De oprichting van een Europese Governmental Affairs kantoor met Nicolas Robin is een belangrijke stap voor O-I”, zegt Jose Lorente, president van O-I in Europa. “Het bewijst de wil van het bedrijf om te participeren in wet- en regelgevende zaken in Europa.”

Voordat hij in dienst trad bij O-I, werkte Nicolas Robin voor Interel European Affairs, een vooraanstaande Governmental Affairs bureau met vestigingen in Brussel en andere Europese hoofdsteden. Hij heeft 17 jaar ervaring in belangenbehartiging voor bedrijven, zowel bij de Europese Unie als in Frankrijk.

“Nicolas Robin heeft O-I al verschillende jaren vertegenwoordigd en geadviseerd toen hij voor Interel werkte”, aldus Dan Steen, vice-president Global Governmental Affairs. “Hij is dus goed voorbereid om O-I vanuit zijn rol als Government Affairs directeur te helpen bij het verwezenlijken van onze bedrijfsstrategieën.”

Voorafgaand aan zijn functie bij Interel was Nicolas Robin assistent van Europees parlementslid Jean-Louis Bourlanges en werkte hij voor de Franse federatie van magazines en voor de lokale overheid van Picardië (Frankrijk). Als research fellow aan de Johns Hopkins University (VS) leidde hij een reeks seminaries over de Europese integratie en de economische impact ervan.

Nicolas Robin is momenteel bestuurslid van de Society of European Affairs Professionals (SEAP). Hij heeft een B.A. in Economie van de Universiteit van Aix-Marseille III en een M.A. in Economie van de Vrije Universiteit Brussel.

Kijk voor meer informatie op www.o-i.com.