HomeNieuwsBedrijven en personenO-I ontvangt meer dan 500 bezoekers in glasfabriek Schiedam

O-I ontvangt meer dan 500 bezoekers in glasfabriek Schiedam

o-i-opendag

Meer dan 500 mensen hebben zaterdag 11 september een bezoek gebracht aan de glasfabriek van O-I in Schiedam. Tijdens de Open Dag wilde O-I de familieleden en vrienden van zijn werknemers een kijkje laten nemen achter de schermen van de glasfabriek. “Het lijkt wel magie”, aldus een van de bezoekers. De Open Dag stond in het teken van veiligheid, een van O-I’s speerpunten.

O-I-logoVoor veel bezoekers was het de eerste keer dat ze met eigen ogen zagen hoe glazen flessen worden gemaakt. Allemaal, en zeker ook de kinderen, waren ze onder de indruk van het glasproductieproces: van de bergen grondstoffen naar de gloedhete oven, waar vervolgens druppels roodgloeiend vloeibaar glas uitkomen die in een vorm worden geperst en op de transportband verschijnen als afgewerkt product. “Het was erg indrukwekkend”, vertelde Rick, wiens oom voor O-I werkt. “Ik had al een filmpje gezien toen ik voor school een werkstuk maakte, maar in het echt is het toch nog anders.”

Na de rondleiding konden de tevreden bezoekers napraten bij een hapje en een drankje. “Het was een bijzonder geslaagde dag”, aldus plant manager Wolter Kok. “Met deze Open Dag wilden we onze families en vrienden laten zien wat wij elke dag doen: glasverpakkingen maken voor de voedings- en drankenproducenten. Velen wisten niet wat een complex proces er aan te pas komt voor een glazen fles of pot in het winkelschap terechtkomt.”

Kijk voor meer informatie op www.o-i.com.

Foto: R. te Mebel