HomeNieuwsBedrijven en personenO-I investeert 21 miljoen euro in glasfabriek Leerdam

O-I investeert 21 miljoen euro in glasfabriek Leerdam

Owens-Illinois (O-I), wereldwijde producent van glasverpakkingen, investeerde 21 miljoen euro in zijn fabriek in het Nederlandse Leerdam. Met deze investering is O-I nog beter in staat de bierindustrie in de Benelux te ondersteunen. De investering van O-I omvat een nieuwe oven, nieuwe productiemachines en nieuwe apparatuur voor productie- en kwaliteitscontrole.

Hiermee verhoogt O-I de efficiëntie en kwaliteit van het productieproces. Daarnaast verwacht het bedrijf dankzij deze investeringen de CO2 uitstoot met 15 procent te verminderen. De oven en de nieuwe machines werden ingehuldigd door Erik Bouts, O-I’s nieuwe president voor Europa, en dit in het gezelschap van 50 klanten, medewerkers en lokale ambtenaren.

“De investering in de fabriek in Leerdam maakt deel uit van O-I’s strategie om zijn concurrentiepositie en capaciteiten in Europa aanzienlijk te versterken. In 2013 investeren we 140 miljoen euro in onze Europese activa”, zegt Erik Bouts, president O-I Europa. “De komende jaren verhogen we onze inspanningen zodat we nog beter kunnen voorzien in de groeiende vraag van onze Europese klanten naar duurzame en gezonde glasverpakkingen.”

Gerard Pille, sales en distributie directeur O-I Benelux: “Met deze investering benadrukken wij onze toewijding om de groeiambities van zowel onze multinationale als regionale bierbrouwers te ondersteunen. Tegelijkertijd zetten we zo de rijke traditie inzake glasproductie van deze regio voort.”

De fabriek in Leerdam is één van de drie fabrieken van O-I in Nederland en telt 300 medewerkers. Elk jaar produceren de 3 ovens meer dan 1 miljard flessen in bruin en groen glas voor de biermarkt in de Benelux.

O-I heeft in Europa 8.000 medewerkers verdeeld over 11 landen en realiseerde er een omzet van meer dan 2,1 miljard euro in 2012. Dat is ongeveer 40 procent van O-I’s omzet wereldwijd.

Kijk voor meer informatie op www.o-i.com.